englot
üye
Turkey
4
Cevap |
Gönderilme Tarihi - 01/11/2005 : 18:58:15
Herkese Merhaba, Bu yıl THY 'nin açtığı mühendis kökenli pilot alımında yaşım 1 yıl (aslında 3 ay) geçtiği için faydalanamayanlardanım. Böylelikle gerçek bir kaptan olabilme hayalim sona erdi.Hoş maddi olarak ilk fırsatım olduğunda bir PPL ile bu acımı bir nebze azaltma imkanım ömür boyu var ama yine de hayalimi gerçekleştirmeyi kıl payı kaçırdığım için çok ama çok üzüldüm. Geçen yılki alımda TOEFL sınavım olmadığı için başvuramamıştım, THY insan kaynaklarını arayıp "sınava şimdi girsem sonucumu başvurudan sonra alır almaz getirsem olur mu?" diye sordum ancak telefona çıkan bayan bunun imkansız olduğunu söyledi. Fakat daha sonra benim durumumda olan insanların başvurularının kabul edildiğini öğrendim. Yaşım dolmadan bir alım daha olur belki diye o dönem hemen TOEFL'a girdim ve 243 puan aldım, beklemeye koyuldum, abartısız her hafta THY'nin sitesine girip kontrol ediyordum ve beklediğim ilan çıktığında yaşımın 3 ay ile geçtiğini gördüm. Yapacak birşey yoktu. Fakat daha sonra başvuran adaylardan, ki daha sonraki aşamaları geçen arkadaşlarım da var (şu anda mülakat için tarih bekliyorlar) askerliğini yapmamış adayların da olduğunu öğrendim. İlanı hatırlayanlarınız varsa askerliği yapmış olmanın tıpkı yaş gibi bir kriter olduğunu göreceklerdir. Profesyonel olduğunu düşündüğüm THY beni bir kez daha hayal kırıklığına uğrattı. Eğer aradığınız adaya yönelik ilanda belirtilen şartlara uymayanların da başvurularını kabul etmiş ve hatta birçok aşamayı geçerek mülakata çağıracaksanız bu şartları tutmadığı için başvurmayan (yaş,ilanda verilen dalların dışında bölüm bitirenler,boy-kilo oranı tutmayanlar,ingilizcesi yeterli olmayanlar,vb.) haksızlık olmuyor mu? Bu konumda olan arkadaşlar lütfen siz de tepkinizi bu platformda dile getirin. Eminim bu durumda olup benim gibi hayal kırıklığı yaşayan çok arkadaş vardır. umarım er ya da geç bu hata farkedilir ve haksızlığın önüne geçilir.
|