yavuzbalkan
üye
Turkey
61
Cevap |
Gönderilme Tarihi - 14/07/2004 : 13:24:28
> >(Ref:REF4-PLT01) > >13.07.2004 İstanbul > > >ADAYLARDA ARANILAN ŞARTLAR > >T.C. UYRUKLU OLMAK. > > ÜNİVERSİTELERİN ELEKTRİK, ELEKTRONİK, ELEKTRİK-ELEKTRONİK, ELEKTRONİK>VE HABERLEŞME, MAKİNE, ENDÜSTRİ, HAVACILIK VE UZAY, UÇAK, BİLGİSAYAR, >KONTROL MÜHENDİSLİĞİ VE PİLOTAJ BÖLÜMLERİNDEN LİSANS DÜZEYİNDE MEZUN >OLMAK. > >SON 2 YIL IÇINDE TOEFL (TEST OF ENGLISH AS A FOREIGN LANGUAGE) >SINAVINDAN ASGARI 530 (NORMAL SINAV) VEYA 197 (BILGISAYAR ORTAMINDA >YAPILAN SINAV) PUAN VE IELTS (INTERNATIONAL ENGLISH LANGUAGE TESTING >SYSTEM) SINAVINDAN ASGARI 6.0 (AKADEMIK) PUAN VE KPDS'DEN (KAMU >PERSONELİ DİL SINAVI) 80 VE ÜSTÜ PUAN ALMIŞ OLDUĞUNU BELGELEMEK > >01.08.1983 İLE 01.08.1974 TARİHLERİ ARASINDA DOĞMUŞ OLMAK (SON 3 YIL >İÇİNDE YAPILAN YAŞ TASHİHLERİ KABUL EDİLMEZ). > >BOY 1.65 CM'DEN KISA, 1.90 CM'DEN UZUN VE BOY-KİLO ARASINDA AŞIRI >FARKLILIKTA OLMAMAK. > > SAĞLIK ŞARTLARI, ULUSLARARASI SİVİL HAVACILIK TEŞKİLATININ (ICAO) >ANNEX-1'DEKİ HAVAYOLU NAKLİYE PİLOTU ŞARTLARINA UYGUN OLMAK (ADAY BU >RAPORU T.H.Y A.O.'NCA BELİRTİLECEK HASTANELERDEN KENDİ İMKANLARI İLE >TEMİN EDER). > >TÜRK HAVA YOLLARI TARAFINDAN YAPTIRILACAK UÇUŞ TESTİNDE BAŞARILI OLMAK. > >PPL, CPL SERTİFİKALARINA SAHİP OLMAK TERCİH NEDENİDİR. > >ASKERLİK HİZMETİNİ TAMAMLAMIŞ VEYA MİNİMUM 2 YIL TECİLLİ OLMAK >(TAMAMLAMIŞ OLMAK TERCİH NEDENİDİR). > > SABIKASIZ OLMAK. > >DAHA ÖNCE THY A.O., SİLAHLI KUVVETLER VE DİĞER HAVACILIK >KURULUŞLARINDAKİ GÖREVLERİNDEN DİSİPLİNSİZLİK, SİCİL YETERSİZLİĞİ VE >SAĞLIK NEDENLERİNDEN AYRILMIŞ OLMAMAK. > >ORTAKLIKTAKİ 2. PİLOT TEMEL EĞİTİMİ SÜRESİ SONUNDAN İTİBAREN BAŞLAMAK >ÜZERE, TÜRK HAVA YOLLARI'NA 15 YIL MECBURİ HİZMET YÜKÜMLÜLÜĞÜNÜ VE >EĞİTİM MASRAFLARININ ÜCRETLERİNDEN TAHSİLİNİ KABUL ETMİŞ OLMAK. > > > > >YUKARIDAKİ ŞARTLARA HAİZ OLAN ADAYLARIN, 3-4-5 AĞUSTOS 2004 GÜNLERİ >09:30- 15:00 SAATLERİ ARASINDA THY A.O GENEL YÖNETİM BİNASI ATATÜRK >HAVALİMANI YEŞİLKÖY-İSTANBUL ADRESİNDE OLUŞTURULACAK ÖN KAYIT KURULU'NA >, 2 ADET FOTOĞRAF, NÜFUS CÜZDANI ASLI VE SURETİ, NOTER ONAYLI LİSANS >DİPLOMASI SURETİ (LİSANS EĞİTİMİNİ YURTDIŞINDA TAMAMLAYANLAR İÇİN >DENKLİK BELGESİ) VE İNGİLİZCE BELGESİ İLE ŞAHSEN BAŞVURMALARI RİCA >OLUNUR. > > > >(DAHA ÖNCE YAPILMIŞ OLAN TÜM BAŞVURULAR GEÇERSİZDİR.) ilgililere duyurulur. "İstikbal Göklerdedir" Mustafa Kemal Atatürk |
A_310
üye
26
Cevap |
Gönderilme Tarihi - 14/07/2004 : 15:49:42
Bu fırsatın tekrarı imkansız değil ancak zor! İmkanı olan ve belirtilen şartları taşıyan arkadaşların kaçırmaması geren bir olanak. Başvurusu kabul olacaklara şimdiden başarılar, hayırlı seferler.... |
yakovlev
üye
Turkey
87
Cevap |
Gönderilme Tarihi - 15/07/2004 : 19:44:36
slmlar thy önceden böyle bir uygulama yapmıştı ancak işletme mezunları da alınıyordu acaba şu anda işletme mezunları kabul ediliyor mu |
birgi
üye
Turkey
392
Cevap |
Gönderilme Tarihi - 21/07/2004 : 20:30:36
Sorması ayıp kaç pilot alınacak?Birgi |
WAYKING_818
üye
Denmark
35
Cevap |
Gönderilme Tarihi - 29/07/2004 : 12:15:15
Uzun Bir Aradan sonra Hepinize Yine selamlar olsun Arkadaslar!!!Size bu konuyla ilgili bir kac soru sormak istiyorum! Thy Yetistirilmek uzere pilot araniyormus, 1.5 senelik bir egitimden sonra alinacak ucaklarda ikinci pilotluk adayi olup bunlari ucuracakmis.. Peki bir Muhendislik Belgesi olan bir elektronik muhendisi nasil oluyorda 1.5 senede bir boeing pilotu oluyor... :) Belkide ben Pek anlamadim Bu Konuyu Galiba !! Basvuranin Cpl vede ppl Mi Olmasi Gerek yoksa bunlardan biri oldumu yeterlimi! Bunlara cevap veririseniz cok sevinirim!! WAYKING_818 Danish Flight Academy |
yakovlev
üye
Turkey
87
Cevap |
Gönderilme Tarihi - 29/07/2004 : 17:51:46
slmlar thy nin ilanına göre ppl veya cpl olması tercih sebebi sonuçta herkes 1,5 senelik alacak ayrıca sen elektronik müh nin 1,5 senede pilot olmasına şaaşırıyosun ancak thy 98 de de yetiştirilmek üzere ünv mezunularını aldı ve de bun lar arasında işletme ve de iktisat mezunları da vardı o yüzden buna hiç şaşmamak lazım... |
WAYKING_818
üye
Denmark
35
Cevap |
Gönderilme Tarihi - 30/07/2004 : 01:24:02
Yine Merhaba Yukovlev!! Peki Bu Pilot alma Suresi Ne Kadar Surer, Vede Ucaklarin Tumu Ne Zaman Verilecek!! Duyduguma Göre 2005 Te ucaklar Iade edilmeye Basliyacakmis.. Hem Kac Tane Pilot Alinacak, Yurtdisinda Yabanci Pilotta alinacakmis Diye Duydum? dogrumu!! Bizimde Hic Sansimiz Yok Sunun Surasinda 10 ayim Kalmis Bir Airline Pilotu Olmama son Kalan atpl Sinavlari Gecersem Bitiyor Hersey!! ama Görundugu Gibi Benim Pek Yaralanacagim Bir Sey yok Simdi!! Ama Aslinda Jaa ppl Vede Atpl sinavlarinin 6 sini Kazanmis Durumdayim.. Geriye ise az Zamanim Kaldi!! Neyse artik avrupada Okuyan Bir Turk Pilotu Olarak Dismizi Biraz daha SIKALIM Vede Baska Bir Zamana Beklemek Artik Tek Care !!! Saygilarimla Hepinize Emniyetli Ucuslar Dilerim Arkadaslar Wayking_818
Danish Flight Academy!! |
viz_viz_ari
üye
19
Cevap |
Gönderilme Tarihi - 30/07/2004 : 15:01:19
SEvgili wayking, gordugun gibi bahsedilen muhendisler de egitim aldıktan sonra pilot oluyormus. sen de yurtdışında alıyorsun bu egitimi.ama bu uygulamadan neden rahatsız oldugunu anlamadım. istersen senin mezun olmanı bekleyelim, sonra se basla ve yeni pilot adaylarını da sen sec.burada insanlar memleketin havacılık olaylarını, problemlerini konusuyor, sen iki sınavım kaldı diyorsun. daha faydalı bilgiler vermelisin tesekkurler..
quote:
Yine Merhaba Yukovlev!!
Peki Bu Pilot alma Suresi Ne Kadar Surer, Vede Ucaklarin Tumu Ne Zaman Verilecek!! Duyduguma Göre 2005 Te ucaklar Iade edilmeye Basliyacakmis.. Hem Kac Tane Pilot Alinacak, Yurtdisinda Yabanci Pilotta alinacakmis Diye Duydum? dogrumu!! Bizimde Hic Sansimiz Yok Sunun Surasinda 10 ayim Kalmis Bir Airline Pilotu Olmama son Kalan atpl Sinavlari Gecersem Bitiyor Hersey!! ama Görundugu Gibi Benim Pek Yaralanacagim Bir Sey yok Simdi!! Ama Aslinda Jaa ppl Vede Atpl sinavlarinin 6 sini Kazanmis Durumdayim.. Geriye ise az Zamanim Kaldi!! Neyse artik avrupada Okuyan Bir Turk Pilotu Olarak Dismizi Biraz daha SIKALIM Vede Baska Bir Zamana Beklemek Artik Tek Care !!! Saygilarimla Hepinize Emniyetli Ucuslar Dilerim Arkadaslar Wayking_818
Danish Flight Academy!!
|
WAYKING_818
üye
Denmark
35
Cevap |
Gönderilme Tarihi - 30/07/2004 : 18:59:25
Sayin arkadasim!!! Galiba sen Beni Yalnis anladin!! Ben Egitim almadan Girip Pilot Olanlar Var Vede Olurmu diye Bir Sey demedim!! Sadece Biraz Dusundurucu Dedim, Havacilikla Hic Alakasi Olmayan Giripte Bir Boeing Yada Airbus Kaldiracak Pilotlar Hakkinda bir Kac Kelime Yazdim.. Dogrudur onlarda Koskoca Universite Okumus Onlarin Beynindeki oksijen Belkide Bir Kac Kisiden Daha coktur, Bugune Bugun Okumus Adamlar onlarda!! Hic Bir Sebeb Vede Asagilayaci Bir Yazi Yazdigimi Dusunmuyorum, Sadece Cok Kisa Zaman Diye Beni Biraz Dusundurdu!! Belkide Benim Okudugum Hava academisi Biraz Yavas Baskalarina Göre, Vede 3 sene suruyor,bu uc seneden sonra eline gecen (CPL) Ve de Multi engine Rating lisanslariyla anca is bulmaya cikiyorsun, ve hala bir sirkette ucuracagin o ucagin tipini ögrenmeden!! Ondan Beni Yalnis Anlamani Inan Istemiyorum...Tabi Bugun dunyanin Her yerinde pilot Yetistirme cok degisik oluyor, vede benim ki birazda askeriye kolu oldugu icin belkide ondandir bu cok surmesi!! Ama bugun bir Turk Pilotu olarak kim istemez kendi vataninda calismayi, ne olursa olsun bugun avrupada vede dunyanin her yerinde hangi bir turk pilotuna sorsan hepsi ama hepsi bir gun Thy, ve benzer bir turk sirketlerinde ucmak vede calismak ister!! Ondan dedim Keskede Simdi bitirmis Olsamda Bende Katilsam Bu alimlara!! Umarim Beni Anlar Vede Hak Verirsiniz!! Saygilarimla WAYKING_818 Danish Flight academy!!
|
yakovlev
üye
Turkey
87
Cevap |
Gönderilme Tarihi - 03/08/2004 : 17:23:46
quote:
Yine Merhaba Yukovlev!!
Peki Bu Pilot alma Suresi Ne Kadar Surer, Vede Ucaklarin Tumu Ne Zaman Verilecek!! Duyduguma Göre 2005 Te ucaklar Iade edilmeye Basliyacakmis.. Hem Kac Tane Pilot Alinacak, Yurtdisinda Yabanci Pilotta alinacakmis Diye Duydum? dogrumu!! Bizimde Hic Sansimiz Yok Sunun Surasinda 10 ayim Kalmis Bir Airline Pilotu Olmama son Kalan atpl Sinavlari Gecersem Bitiyor Hersey!! ama Görundugu Gibi Benim Pek Yaralanacagim Bir Sey yok Simdi!! Ama Aslinda Jaa ppl Vede Atpl sinavlarinin 6 sini Kazanmis Durumdayim.. Geriye ise az Zamanim Kaldi!! Neyse artik avrupada Okuyan Bir Turk Pilotu Olarak Dismizi Biraz daha SIKALIM Vede Baska Bir Zamana Beklemek Artik Tek Care !!! Saygilarimla Hepinize Emniyetli Ucuslar Dilerim Arkadaslar Wayking_818
Danish Flight Academy!!
gökhan |
yakovlev
üye
Turkey
87
Cevap |
Gönderilme Tarihi - 03/08/2004 : 17:24:15
quote:
Yine Merhaba Yukovlev!!
Danish Flight Academy!!
|
birgi
üye
Turkey
392
Cevap |
Gönderilme Tarihi - 04/08/2004 : 18:16:07
Havacılıkla alakasız adamlar demiş wayking,bu adamlar havacılıkla ilgili bi dolu elemeden geçecek havacılıkla alakası olmayan zaten gidecek.Havacılıkla alakalı olmak,ille pilot olmak veya pilotaj eğitimi almak değil.Tartışmada bu yüzden çıkıyor.Birgi |
DEVIL
üye
Turkey
108
Cevap |
Gönderilme Tarihi - 16/08/2004 : 11:17:03
Arkadaşlar selamlar. Havayollarında pilot olabilmek için üniv. önemi nedir. Mesela ben Açıköğretimde okuyorum. İlerde özel havayollarında kaptanlığa yükselebilme şansım nedir? |
wribro
üye
Turkey
13
Cevap |
Gönderilme Tarihi - 17/08/2004 : 13:32:01
ne kaptanlığı yaw senden otobüs kaptanı bile olmaz |
DEVIL
üye
Turkey
108
Cevap |
Gönderilme Tarihi - 18/08/2004 : 12:48:38
wribro arkadaşım lafına dikkat et yardım edeceksen et, etmiyeceksen meşgul etme. |
mamci
üye
2
Cevap |
Gönderilme Tarihi - 01/11/2004 : 01:05:32
Selamlar,Mühendislik bölümü mezunlarının tercih edilmesinin nedeni bir çok okulun kapasitesi yetersiz kişileri işletme, iktisat gibi bölümlerden mezun etmeleri olsa gerek. Elinizde CPL bile olsa sayılan mühendilik bölümlerinin birinden mezun değilseniz, başvurunuz kabul edilmiyor. Mülakatı geçen 108 kişi Ankara'da THK tarafından 01.11.2004 tarihinde 3 kez sorti'ye sokulacak. Bu testte başarılı olanlar eğitime alınacak. Benim yakın bir arkadaşımda bu teste girecek kendisi şu anda THY'nin başka bir bölümünde görevli. Söylediği bir konuysa epeyce düşündürücü. Bu kabul edilen 108 kişinin içinde hayatında daha önce yolcu olarak bile uçağa binmeyenler varmış. Mülakatlarda ise pilot olmaya karşı hevesinizin ne olduğu bu mesleği gerçekten istiyormusunuz gibisinden sorular sorulmuş. |
A_310
üye
26
Cevap |
Gönderilme Tarihi - 01/11/2004 : 13:32:10
quote:
Selamlar,Mühendislik bölümü mezunlarının tercih edilmesinin nedeni bir çok okulun kapasitesi yetersiz kişileri işletme, iktisat gibi bölümlerden mezun etmeleri olsa gerek. Elinizde CPL bile olsa sayılan mühendilik bölümlerinin birinden mezun değilseniz, başvurunuz kabul edilmiyor. Mülakatı geçen 108 kişi Ankara'da THK tarafından 01.11.2004 tarihinde 3 kez sorti'ye sokulacak. Bu testte başarılı olanlar eğitime alınacak. Benim yakın bir arkadaşımda bu teste girecek kendisi şu anda THY'nin başka bir bölümünde görevli. Söylediği bir konuysa epeyce düşündürücü. Bu kabul edilen 108 kişinin içinde hayatında daha önce yolcu olarak bile uçağa binmeyenler varmış. Mülakatlarda ise pilot olmaya karşı hevesinizin ne olduğu bu mesleği gerçekten istiyormusunuz gibisinden sorular sorulmuş.
TEK KELİMEYLE KORKUNÇ !!! TEK KELİMEYLE KORKUNÇ !!! |
mamci
üye
2
Cevap |
Gönderilme Tarihi - 03/11/2004 : 01:08:40
Pilot adayları sıkı disiplin altına alınmışlar anlaşılan, THK tarafından misafir ediliyorlar arkadaşa ulaşmaya çalışıyorum ancak telefonu kapalı, ulaştığımda neler yaptırdıklarını soracağım. |
umitat4
üye
12
Cevap |
Gönderilme Tarihi - 07/11/2004 : 17:27:41
Yanlış anlaşılmasın ama eğitim alan pilot adayı kardeşlerimizin büyük çoğunluğu imam hatip kökenli diyorlar.(sayıları 70 miş)Bilgisi olan? Bide imam hatipten mühendis çıkıyormu yani sayısal bölümleri varmı?Merak ettim....Saygılarımla, Ümit |
yavuzbalkan
üye
Turkey
61
Cevap |
Gönderilme Tarihi - 17/11/2004 : 14:00:43
bizi artik imamlar mi ucuracak? ne gunlere kaldik ....."İstikbal Göklerdedir" Mustafa Kemal Atatürk |
maverickx
üye
Turkey
107
Cevap |
Gönderilme Tarihi - 17/11/2004 : 16:36:35
MErhaba;Erdem bey son yolculuğa da onlar uçuruyorlar ozaman sesimiz çıkmıyor, şimdi de uçursalar ne zararı olurki???? Murat ÇAKAR |