ANASAYFA
Anasayfa | Forum Anasayfa | Profil | Kayıt | Aktif Konular | Arama
Kullanıcı İsmi
Şifre:
Şifremi bu bilgisayarda hatırla! 

Şifrenizi Unuttunuz mu?

Bütün Forumlar
 GENEL KONULAR
 bir gösteri uçağı ile uçmak
 Yeni Konu  Konuyu Yanıtla
 Printer Çıkışı Al

Yazan Önceki Konu Konu Sonraki Konu  
fuatulas
üye

Turkey
223
Cevap
Gönderilme Tarihi - 23/10/2004 :  19:39:49  Profili Göster  Alıntıyla Brilikte Cevapla
sevgili dostlar
kısa süre önce eşimin bana hazırlamış olduğu süpriz ile çok mutlu oldum kendi iç dünyamda havacılık tutkusu ve sevgisi yaşadığımı çok iyi bilir bu yüzden benim için acramach i arayıp bir uçuş tertip etmiş

o sabah öğrendim uçacağımı ama bir cessna ile sanıyordum
bir de baktım acromach in çift kişilik özel gösteri uçağının yanındayız bizi vedat bey karşıladı biz çaylarımızı yudumlarken uçağımız hazırlandı bu arada pilotumuz sevgili haşmet hocam geldi
paraşütümüzü giydik
uçağımıza bindik kemerlerimizi bağladık ve doğru piste inanamıyordum rüyalarım gerçek olmuştu bir akrobasi uçağının ön koltuğunda özgürlüğe kanat açmak için sabırsızlanıyordum
gerekli kontroller yapıldıktan sonra piste giriş kalkış iznimizi aldık ve uçağımızı havalandırdık haşmet hocam teker kestikten hemen sonra kumandaları alabileceğimi söyledi bende yaptım tabii hiç kaçırırmıyım uçağı biraz ben kullandım önce sağa sonra sola biraz düz uçuş şimdi biraz yukarı ahh harikaydı uçmak kadar bir uçağı kullanmak ona hükmetmek öylesine güzelki ve haşmet hocam biraz hareket yapalımmı diye sordu
işte beklediğim an buda sorulurmu hocam ben bunun için doğdum

ilk haraketimiz bir tono ben bağarıyorum (harikaaa)
şimdi biraz spin
bir tona daha biraz spin
hareketler sırasında kaç g basıncına mağruz kaldığımızı soruyorum
bana g metre önünde sen söyle diyor bak şimdi üçü gösteriyor falan derken uçağın burnunu yere doğru veriyor ve ben kokpitten çıkacakmış gibi oluyorum ve bağırıyorum kaç g di bu cevap eksi iki g biraz ters uçuş ki bunu kesinlikle denemelisiniz dünyaya tersten bakmak o kadar muhteşemki
ve loop buda harika bir haraket

sonuç olarak uçuşumuz yaklaşık yirmi dakika sürdü
ama ben hayatımda unutamıyacağım muhteşem bir deneyim yaşadım hayallerimi yaşadım ama yaşanılan her şey gibi buda zamana yenilecek ve unutulacaktı
işte acromach bunu düşünmüş ve uçağın kokpit camının hemen dışına minik bir kamera yerleştirmiş böylece tüm uçuşunuzu kaydediyor ve size uçuş sonunda bir kaset sonuyor buda ücrete dahil tabii ha ücret demişken ücreti 150 usd ama yıllardır hayallerini kurduğunuz havacılık şenliklerinde ağzınız açık seyre daldığınız o uçaklerın içinde o haraketleri yapmak için bence değer

sizde bu deneyimi yaşamak istiyorsanız acro mach e başvurun
ve uçuuuuunnnnn

fulas

mavipilot
üye

Turkey
96 Cevap
Gönderilme Tarihi - 21/11/2004 :  14:19:42  Profili Göster  Alıntıyla Brilikte Cevapla
merhaba fuatulas !!
mesejını okuduğumda çok hoşuma gittiğini söylemek isterim ve cevap yazmadan da geçemiyeceğim doğrusu,çünkü satılarda gezinirken bir şiir edasıyla duygularını ve heyecanını hissettirerek yazmışsın,doğrusu senin adına bende mutlu oldum :)Başkaları için yal ın gibi gelen bu duygu yoğunluğu bizim için bir aşkın verdiği haz kadar etkileyici geliyor,bizi de biz anlıyoruz zaten bu anlamda ve başkalarının da anlamasını bekliyemem bu da bir tutkunun olgusu....
eşinide tebrik etmek istiyorum,seni bu sevgin konusunda yanlız bırakmıyarak bir süpriz yapmış ne mutlu sana ,seni yanlız bırakmıyarak bu mavi sevgide duygularına tercuman olarak dokunduğu için!!
umarım bu süprizlerin devamı da gelir :)senin için bir adım veya bir bahane olmuş olur artık,koşullu sevmeden bir birimizi anlamak gerçekten çok güzel...!!
bende bundan çok uzun zaman önce bir eğitim uçağını gizlice kullanmıştım nerde olduğunu söylemiyeceğim,adı üstünde gizli yani :)seni çok iyi anlıyorum gerçekten müthiş bir şey uçmak ,hangi sevgilerle hangi duygularla anlatırlır bilmiyorum ama bir tanım bulamadım henüz SİZ BULDUNUZ MU ARKADAŞLAR .

inşalah bir gün hep birlikte MAVİ DÜNYADA BULUŞMAK DİLEĞİ İLE ........

cevap :
sevgili dostlar
kısa süre önce eşimin bana hazırlamış olduğu süpriz ile çok mutlu oldum kendi iç dünyamda havacılık tutkusu ve sevgisi yaşadığımı çok iyi bilir bu yüzden benim için acramach i arayıp bir uçuş tertip etmiş

Sayfa Başına Git

fuatulas
üye

Turkey
223 Cevap
Gönderilme Tarihi - 23/11/2004 :  10:08:14  Profili Göster  Alıntıyla Brilikte Cevapla
--------------------------------------------------------------------------------
merhaba fuatulas !!
mesejını okuduğumda çok hoşuma gittiğini söylemek isterim ve cevap yazmadan da geçemiyeceğim doğrusu,çünkü satılarda gezinirken bir şiir edasıyla duygularını ve heyecanını hissettirerek yazmışsın
--------------------------------------------------------------------------------

ah be mavi pilot keşke yazabilsem şiirler şarkılar öyküler neler neler yazabilsem içimi dökebilsem uzanabilsem uzanamadığım yükseklere ve hep oralarda kalabilsem ama olmuyor işte biz ne kadar çabalarsak o kadar uzaklaşıyor gökyüzü
belkide içimizdeki ateşin hep yanmasını sağlayan işte bu kaçış ve kovalamaca olmalı eğer istediğimize sahip olsaydık belki bu kadar ateşli olmazdı yüreklerimiz. bir uçağa baktığımızda içimizde kopan fırtına o zaman hafif bir sam yeli gibi gelirdi ve zamanla hiç esmezdi
ne olursa olsun nasıl olursa olsun
işte haykırıyorum sevgilime

BEN SENİ ÇOK SEVİYORUM GÖKYÜZÜM
SEN BANA GELMESENDE
SEN BENİ GÖRMESENDE
BANA GÜLÜMSEMESENDE
BEN HEP SENİNLEYİM

fulasSayfa Başına Git

mavipilot
üye

Turkey
96 Cevap
Gönderilme Tarihi - 23/11/2004 :  14:20:09  Profili Göster  Alıntıyla Brilikte Cevapla
sevgili fuatulas !!!

duygular da yakamozla dalgaların dansı gibidir ,aşk sevgi tutku aynı bütünlükte dans eder tıpkı bir tango dansı gibi büyüleyici ve sevgi doludur,bir insana duyduğun sevgi nasıl derin ve yüceyse bir olguya bir varlığa verdiğin sevgide aynıdır çünkü sevgi senin içinde başlıyor ve bitiyor ,mutlu huzurlu olduğun sürece içindeki sevgiyi devam ettirmek senin elindedir,bir şeyi nekadar çok düşünürsen içinde okadar büyütürsün ,içimizdeki sevgide biz düşündükçe ulaşmaya çalıştıkça büyüyür bir çığ gibi,bazen öününe geçemediğimiz bir volkan oluyor bazende içimizde bastırdığımız fırtına ama ne olursa olsun mutluolduğumuzu biliyoruz ,ne zaman nasıl ulaşırız bilmiyorum bende ama bazen yakın bazense uzak olduğumu biliyorum ,ama herşeyden en önemlisii unutmaki inanmaktır ve asla vazgeçme .....
bazen bir insana verdiğimiz sevgiden vazgeçiyoruz bizi anlamadığını düşünüyoruz ,yitik sevgiler içinde doğru sevgiyi bulmaya çalışıyoruz emek veriyoruz bu sevgimiz ise karşılıksız bir aşk gibi karşılığı aslında yine bize dönüyor mutluluk olarak,insandan vazgeçiyoruz ama bu tutkudan hangi mavi yürekler vazgeçmiştir bilmiyorum ve inanmıyorumda ,benim bu sevgim ilk okula başlamadan önce başlamış olan sevgim halen yaşamımda derin bir sevda olarak devam etmekte,kimine göre bu sevgiyi anlamayan kişilere göre yani metal yığınından oluşmuş uçan cisimlerin nasıl bir insana zevk veriğini düşünmektedirler ,bedene hayat veren güzellik katan ruhtur ,bize görede o metal yığını bir özgürlüğümüze kanat olmuş bir mavi büyü YADA ADINI KOYAMADIĞIM HERŞEY YYYYY !!
ve unutma ki hiç birşey uzakta değil sen onu yakınlaştırmadığın sürece uzaktır,ona sahip olmak onu sevmek değildir ,sevgini an ve an yaşa ve sadece yüreğine koyduğun gibi ona yakın olmak içinde birşeyler yap illaki pilot olman gerekmiyor bence :) bilmiyorum sen ne düşünüyorsun yada sizler ne düşünüyorsunuz ,sessiz mavi dostlar :)
biraz duygusal bir yazı gibi oldu ama bende duygularımda biraz gezindim ve bunu anlatmanın düz yazısı yok bana göre ......
mavi büyüden ayrılmayın !!!

Sayfa Başına Git

fuatulas
üye

Turkey
223 Cevap
Gönderilme Tarihi - 23/11/2004 :  15:49:59  Profili Göster  Alıntıyla Brilikte Cevapla
can yakan bir mavi sevdanın içindeyiz bazan aklımızı başımızdan alan dünyadan kopmamızı sağlayan bazan de için için ağlayıp sezsiz gözyaşları dökmemize yol açan her yüreği kanatlı mavi sonsuz aşığı gibi benimde sevdam ilk okul döneminde başladı zaten bu sevdaya kapılanların hemen hemen hepsi küçük yaşlarda tutuluyor kimileri sevdalarının karşılığını sol göğüsünün üstüne pırıl pırıl bir bröve takarak taçlandırıyor kimileri hayatı boyunca bu sevda ile yanıp tutuşuyor merak ediyorum acaba bröve sahibi insanlar bizim gibi hissediyormu evet artık bu sevda acı veriyor ama buyuk sevdalar acı vermez mı hep iki sevgili çok acı çeker bir birlerine kavuşmak isterler onlar birbirlerinden uzaklaştıkça sevdaları büyür ve sonunda kavuşamadan göçerler bu dünyadan
artık ben ümidimi kestim sevdam ölünceye kadar devam edecek elbet
ama benim yapamadıklarımı ve kavuşamadığıma benim çocuğum kavuşacak takamadığım bröveyi takacak giyemediğim elbiseyi giyecek hiç çıkmadığım yüksekliklere çıkacak bulutlara arkadaşlık edecek kuşlar gibi kanat açacak sonsuz ve sessiz maviye sevdam babadan oğula/kıza devam edecek belkide onlarda aktaracak kendi yavrularına hep böyle sürecek yani sürmeli umarım...

fulasSayfa Başına Git

wizzo
üye

USA
56 Cevap
Gönderilme Tarihi - 23/11/2004 :  15:58:39  Profili Göster   wizzo a bir ICQ mesajı Gönder  Alıntıyla Brilikte Cevapla
Merhabalar!
Valla bu yazilanlari okuduktan sonra dayanamadim bi yorum da ben ekliyeyim dedim :)
Mavi dunyaya askim ben 13-14 yaslarindayken basladi,odamin duvarlarinda artist degil ucak posterleri vardi.Tamam tamam bi de motor :)))Ve inanin konusurken bile kalbim guldur guldur atiyor.Benim kulak zarlarimda problem var o yuzden basvuramadim,yine de universitedeyken yamac parasutu yaptim hem kulaklari denemek hem de en azindan bir sekilde ucma zevkini tatmak icin,ancak 1800m civarlarinda kulak alarm vermeye basladi ve o gun son atlayisim oldu ama yine de maviliklerin benden kacmasina izin vermiyorum.Sansima burada bi hava ussune yakinim ve ne zaman bir ucak sesi duysam disari firliyorum(hatta bir gun bir B-2 bile gordum )Ve air show firsati oldugunda da gidip UCAKLARIMI oksuyorum,yuregim yaniyor,cocuklar gibi bir ucaktan digerine kosuyorum.Baska nasil anlatayim???
Fuat arkadasim iste bu yuzden ne kadar cabalarsak mavilerin o kadar uzaklastigi konusunda sana katilmiyorum,belki sacma ama ben hala ucaklarin ozellikleri,aerodinamik vs konusunda herseyi ogrenmeye calisiyorum bu bile zevk veriyor.
Mavipilot "sevgini an ve an yaşa ve sadece yüreğine koyduğun gibi ona yakın olmak içinde birşeyler yap illaki pilot olman gerekmiyor bence" demis ona katiliyorum,cunku ben bu aski sindirerek,guclendirerek yasiyorum,pilot olamamam buna engel olamiyor.Mavilikler sizden kacmaz,yeterki siz ondan kacmayin!!!
Bizim gibi asiklara sapka cikartiyorum :)
SEVGIYLE VE SONSUZ MAVILIKLE KALIN !!!!!!Sayfa Başına Git
mavipilot
üye

Turkey
96 Cevap
Gönderilme Tarihi - 26/11/2004 :  16:21:58  Profili Göster  Alıntıyla Brilikte Cevapla
merhaba mavi dostlar ve merhaba fuatulas ve wizzo !!!

fuatulas yüreğindeki acıyı ta buralardan görmek inan mümkün,duygularında ki yoğunluğu hissedebiliyorum ve snei çok iyi anlıyorum,bazen bende snein gibi düşünüyorum ama inan artık havacılık yani uçmak ve uçaklar yaşamımı öyle bir sardı ki bazen başka hiç bir şey düşünemiyorum inan ve inan koyu mavi bir sevdayla seviyorum ,zaten hepimiz öyle değilmiyiz !!!
ama böyle umutsuz olma lütfen ,eskiden bende senin gibi umutsuz düşünüyordum ama artık değilim hiç birşey için geç değil ,dediğim gibi illaki pilot olman gerekmiyor ve havacılığın içinde olmak adına inan herşey yapmaya çalışıyorum ,bir gün inşallah bunları sizinle paylaşacağım ve mavi sevdalarla birlikte güzel çalışmalar yapmak istiyorum havacılık adına ama yarı yolda bırakmıyacak mavi dostlar olmalı neyse :....!!
daha önceki mesajımda bir dergide yazdığım bir yazıdan dolayı türkiyenin her yerinden bana bir sürü mektuplar gelmişti ve inan ki senin gibi yüreği yanık ama bu sevda için özlem duyan öyle çok insan varki,onlar seslerini duyuramadığı için varlıklarını gösteremedikleri için senin onlardan haberin yok ve bu yanlızlığı tek sen yaşadığını düşünüyorsun ama değil işte ,biz belkide onlardan şanslı olanlardan bir tanesiyiz,pilot olanlar bile hepsi için söylemiyorum ama bu sevgiyi bile bizim gibi yaşamadıklarına tanık oldum çünkü onlarla konuştum ,beni dinlediklerinde bile çok şaşırmışlardı :)
bröveyi taşımak herşey demek değil ,taşıyanlar beni yanlış anlamasın tabiki ,bende de olmasını isterdim elbette ama bu işi yaparkende uçmanın verdiği zevki monoton bir şekilde yaşamak istemezdim...
ben biraz bu konuda deliyimdir ,dedim ya çok küçük yaşta başladım yani hepimiz gibi ,ben eskişehirliyim ve burda hava üssü var,inönü var sivil havacılık okulu var ama ona rağmen beni bir süre tatmin etmemeye başladı çünkü içimdeki tutku sahip olma isteği uyandırdı ve sen de biliyorsun ki tutkular kavuşmak iin yaşanır ,hatta ben uçaklar geçmediği zamanlarda ,uçakların seslerini kasete kayıt eder öyle dinlerdim:))) tuhaf bir şey belki ama sonuçta hoşlandığım bir şeydi tabi bunu okul yıllarında yapıyordum şimdi ise daha büyük şeylerin peşindeyim ,ben içimdeki mavi pilota söz verdim ona ve benim gibi olan bir çok mavi pilotlara ulaşmak ve onlara yardımcı olmak adına ,bazen bu hayali gerçekleştirmek zor oluyor ama bir gün bilki aynı yolda hepimiz buluşacağız bundan emin ol ve inan ve yeterki bir birmize destek olalım öyle değilmi yanlız bırakmıyalım,bu site bir çok kişi tarafından okunuyor bayramdan önce tv8 de pazar günü first class programında celal beyi ve sitemizi tanıttılar ama bilki senin gibi bizim gibi cesaret edemeyen okuyup ama mesaj yazamayan bir çok kişi var burda ...
çocuğun veya sen ileride mutlaka mavi dünyaya dokunacaksın bir gün ama inan önce ,bak bu anlamda wizzo'da bizim gibi düşünüyor:)
tşk wizzo duygularını bizimle paylaştığın için .......
mavi sevdalara ,mavi dünyadan ayrılmayın ve sevginize kavuşmanız dileği ile sevgi ve saygılarla ......MAVİ PİLOT ..!!!!

Sayfa Başına Git

mavipilot
üye

Turkey
96 Cevap
Gönderilme Tarihi - 26/11/2004 :  16:24:56  Profili Göster  Alıntıyla Brilikte Cevapla

SİZE duygularımı anlatan bir yazımı paylaşacağım ,çok önceden yazmıştım !!

UZAKLARDAN GELEN BİR SES............!!!!!SANKİ BİR BÜYÜ GİBİ RUHUMUN HER ZERRESİNE İŞLİYOR
BİR ANLAM VEREMEDİĞİM BU BÜYÜNÜN ETKİSİNDE
DANS EDİYORUM, MAVİNİN DERİNLİKLERİNDE KAYBOLUYORUM.
BEKLEDİĞİM MAVİ GÖZLÜ SEVGİLİYE KAVUŞMANIN HEYECANI VE MUTLULUĞUNU KALBİMİN DERİNLİKLERİNDE HİSSEDEBİLİYORUM.
BEYAZIN ÖZGÜRLÜĞÜ BULUTLARDA YOL OLUYOR ,KOŞUYORUM
SONSUZ YOLCULUKTA SENİNLEYİM MAVİ DÜNYA !!!!!

SENİ HİSSEDEBİLİYORUM,SEN HEP BENİMLEYDİN VE YİNE BENİMLESİN
DOKUNSAM SENİ TUTABİLİRMİYİM,EY ÖZGÜRLÜK KUŞU,
SENİNLE YILDIZLARDAN KURDUĞUM İSTASYONDA UÇABİLİRMİYİM

-ALLAHIM NE GÜZEL,İŞTE ORADA BÜTÜN SİHRİYLE HEYBETİYLE
BEKLİYOR ORADA ,YAVAŞÇA YANINA GİDİYORUM.
BENİM ÖZGÜRLÜK KUŞUM ARTIK BİR BİBLO GİBİ TERKEDİLMİŞ.
SESİNİ DUYAR GİBİYİM,ÖYLECE SESSİZCE DURUYOR,ÇARESİZLİĞİNİ
HİSSEDEBİLİYORUM........
BANA BİR ŞEYLER SÖYLÜYOR SANKİ;

-(mavi yürek )UÇAMIYORUM ,NE BÜYÜK BİR ACI ,SANKİ KANATLARIMI ELLERİMDEN ALMIŞLAR!
AMA BU HAKSIZLIK YAPAMASSINIZ BUNU!!!
O GÖKYÜZÜ BENİMDE GÖKYÜZÜM ,BENİ BÖYLECE SESSİZLİĞE ,KARANLIĞA MAHKUM EDEMESSİNİZ,
BEN UÇMAK İSTİYORUM !
MAVİ GÖZLÜ SEVGİLİYE DOKUNMAK İSTİYORUM ,O BENİ BEKLİYOR

-(ONUN SESSİZ İSYANI CANIMI ACITTI,KEŞKE BİR ŞEY YAPABİLSEM)

-(mavipilot)BİLİYORMUSUN BENDE SENİN GİBİYİM,BENDE UÇAMIYORUM
BENDE SENİN GİBİ ÖZGÜRLÜK KUŞUMU ARIYORUM.
AMA MERAK ETME BEN SENİNLEYİM ,İSTERSEN BİRLİKTE BU MAVİ SEMALARDA UÇABİLİRİZ NEDERSİN.

-(mavipilot)BİRDEN HAYKIRDI ÇOK MUTLUYUM ARTIK BENDE UÇABİLİRİM
BEKLEMEKTEN YORULDUM VE TÜKENDİĞİMİ HİSSEDİYORUM
BENİ BURAYA MAHKUM ETTİLER VE BENİ UNUTTULAR ,
ESKİSİ GİBİ UÇACAĞIMI ZANNETMİYORUM .
MERAK ETME DEDİM, BEN SANA KANAT OLURUM ,BİRLİKTE MAVİNİN
SONSUZ GÜZELLİĞİNİ KEŞFEDEBİLİRİZ NEDERSİN.
GÜÇLÜ OL VE SABRET !!

YANINA GİTTİM VE O TERKEDİLMİŞ UÇAĞIN KANATLARINI SESSİZCE ÖPTÜM, KANATLARINA VE LEVYELERİNE DOKUNDUM.
ARTIK BENİMSİN ,SEN BENİM KANATLARIMSIN DEDİM .
ODA MOTORUNDAN ÇIKAN SESİYLE BANA EŞLİK ETTİ,
YÜREĞİMDEKİ ACI BİR AN GÖZLERİMDEN BİR DAMLA HALİNDE AKIVERDİ.
NEDEN AĞLIYORDUM BİLMİYORUM, AMA İÇİMDEN AĞLAMAK GELİYORDU
ACIYLA VE MUTLULUKLA KARIŞAN GÖZ YAŞLARIMI SİLDİM.
ONA BAKTIM,İŞTE TUTKUM SENİNLEYİM DEDİM.

SANA MAVİ YÜREK DİYEBİLİRMİYİM DEDİM
ÇOK SEVİNDİ VE KABUL ETTİ,ARTIK O BENİM MAVİ YÜREĞİMDİ
ONU GÜZELCE SİLDİM VE TEMİZLEDİM,EKSİK OLAN VE ZEDELENEN PARÇALARINI BÜYÜK BİR ÖZENLE DEĞİŞTİRDİM.
BİR KANATI HASAR GÖRMÜŞTÜ,O KIRIK KANADINI AĞLAYARAK ONARDIM
BİR DAHA HİÇKİMSE SENİ UNUTMAYACAK DEDİM.

UZUN BİR UĞRAŞTAN SONRA MAVİ YÜREK ,YEP YENİ OLMUŞTU
ŞİMDİ ARTIK HAZIRDI,BANA;
-(maviyürek) ESKİSİNDEN DAHA GÜÇLÜYÜM BİLİYORMUSUN DEDİ, HADİ ARTIK NE BEKLİYORUZ KEŞFE HAZIRMISIN DEDİ BANA
SONRA BİR ARA DURDU…
-(mavipilot) NE OLDU DEDİM !

-(maviyürek )YA SENİNLE UÇARKEN BİR SORUN OLURSA , BANA GÜVENİYORMUSUN DEDİ
-(mavipilot) TABİ DEDİM, SONSUZA DEK SENİNLEYİM.
HEM ÖLECEKSEM MAVİ GÖZLÜ SEVGİLİNİN YANİ GÖKYÜZÜNÜN KUCAĞINDA ÖLMEK İSTERİM DEDİM .
BÜYÜK BİR ŞEVKLE UÇAĞI ÇALIŞTIRDIM ,MOTORDAN GELEN SESLER
BİR MÜZİK GİBİ KULAKLARIMDA YANKILILANIYORDU .
PİSTEN HIZLI BİR ŞEKİLDE KALKTIK,

O LEVYELERE DOKUNMAK , ÖYLE GÜZEL BİR DUYGU Kİ
SIMSIKI TUTTUM ,ASLA BIRAKMAMAK ADINA ,BEKLEDİĞİM AN GELMİŞTİ
BENDE MAVİ GÖZLÜ SEVGİLİYE KAVUŞMUŞTUM ARTIK.........

AĞLAMAMAK İÇİN KENDİMİ ZOR TUTUYORDUM AMA NAFİLE OLMUYOR,
GÖZ YAŞLARIMI RÜZGAR SİLİYORDU ,SAÇLARIM RÜZGARIN ELLERİNDE
DOLAŞIYOR ,O YEMYEŞİL DOĞA ARTIK , KANATLARIMIN ALTINDAYDI UÇUYORDUM ,ALLAHIM NE OLUR BU SİHİR KAYBOLMASIN.........

UÇUYORUM BEN , UÇUYORUMM!!!!!!!!!!
NE GÜZEL BİR DUYGU,BİR AŞK VE BİR TUTKU GİBİ
BULUTLARIN ARASINDAN BİR GÜVERCİN GİBİ SÜZÜLÜYORDUK
ARTIK ODA MUTLUYDU VE BENDE
ARTIK BİR BİRİMİZİ TAMAMLAYAN TEK BİR BEDEN ,TEK BİR RUH OLMUŞTUK

DUYGULARIMI ANLATMYA KELİMELER BULAMUYORDUM
SANKİ HİÇ BİR ŞEY DUYGULARIMI ANLATMAYA YETMİYORDU
BU YAKOMOZLARIN DENİZLERDEKİ DALGALARLA SEVİŞMESİ GİBİ
DOĞANIN YEŞİLİNİ ÖZLEDİĞİ GİBİ
ANNENİN ÇOCUĞUNA DUYDUĞU SEVGİ GİBİ
SUYU KANA KANA İÇMEK GİBİ ,
AKŞAMLA GÜNDÜZÜN ŞAFAKTA KAVUŞMASI GİBİ
BİR ŞEYDİ UÇMAK!!

NEYDİ BENİ SANA BAGLAYAN NEYDİ,BU SİHRİ ÇÖZEMİYORUM
BİR ŞEYLER BENİ SANA İTİYORDU,SANA ŞUAN YAKLAŞTIĞIM GİBİ
HEP SENİNLE OLMAK İSTİYORDUM VE ARTIK SENİNLEYDİM
HİÇ BİR İNSAN SANA OLAN SEVGİME ERİŞEMEDİ..
AMA SEN ,BENİM SONSUZ TUTKUM OLDUN

İÇİMDEN HAYKIRMAK GELİYOR ,GÖKYÜZÜNDE DANS EDİYORUM
GÜLÜYORUM ,ÇOK MUTLUYUM.
GÖKYÜZÜNDE MAVİ YÜREKLE ,YAPTIĞIM MANEVRALARDA
ADETA DANS EDİYORDUM .....
VE MAVİ YÜREKLE ,MAVİ DÜNYAYA HAYKIRDIK!!

HEY KAİNAT ,SONSUZ GÜZELLİK GÖRÜYORMUSUN BENİ........

İŞTE BENDE VARIM!

SONSUZLUKTA HAYKIRIYORUM,DUYUYORMUSUN BENİ,
İŞTE BENDE VARIM,VARLIĞIM YOKLUĞUM GİBİ
BİR SİS GİBİ SARIYOR BENLİĞİMİ ...
KOŞUYORUM GÖRÜYORMUSUN BENİ ÖZGÜRLÜGÜN YOLLARINDA
İŞTE BENDE VARIM DİYORUM,HAYATIN KÜFLENMİŞ ZİNCİRİNDE

UÇUYORUM MAVİNİN RENKLERİNDE ,HAYELLERDEYİM,DUYGULARDA,
İNSANLARIN RÜYALARINDAYIM BENİ HİSSEDİYORMUSUN
İŞTE BENDE VARIM ANLAM DOLU HİSLERDE,
GÖRÜYORUM MUTLULUĞUN RESMİNİ ,ONU GÖRÜYORMUSUN YÜREĞİMDE
ÇİZİYORUM KAHKAHALARA ,TATLI TEBESSÜMLERE

İŞTE BENDE VARIM ,YAŞIYORUM HERŞEYDE ÇÜNKÜ HERŞEY BENİM
BEN HER ŞEYDEYİM...............

Sayfa Başına Git

fuatulas
üye

Turkey
223 Cevap
Gönderilme Tarihi - 27/11/2004 :  12:34:25  Profili Göster  Alıntıyla Brilikte Cevapla
sevgili mavi pilot

yazdığın yazıyı okurken çok etkilendim sanki bende seninle yaşadım yazdıklarının ve bir kez daha anladım aynı sevgiliye vurulduğumuzu onun için çarpan yüreklerimizin sesini evet hepimiz aynıyız yalnız bazen bazılarımızın umudu kırılıyor benim gibi ve diğerlerinin yardımıyla başını kaldırım gökyüzüne tekrar gülümseyebiliyor

bende böyle şeyler yazıyorum yatmadan önce her gece bende böyle düşler kurup öyle dalıyorum uykuya evet abartmıyorum her gece bu bende bir alışkanlık oldu
kendime yep yeni seneryolar oluşturuyorum
ve kahramanları hep aynı
uçağım, ben ve gökyüzü
bazen düşman pilotları yada beraber uçtuğum biri de oluyor senaryolarımda
fransız bir edebiyatçı var bir sürü havacılıkla ilgili romanları var onlardan aldım bu hayal gücümü dahada zenginleştirdi bende onun gibi romanlar yazmak istiyorum her sayfasında havacılık uçaklar ve gökyüzü olan romanlar bildiğim kadarıyla herhangi bir türk yazar yok böyle yazılar yazan hayal etmek güzel ve kolayda iş kurgu da ve edebiyatta kopuyor
belki böyle bir kitap için henüz vakit erken ama mutlaka bunu gerçekleştiricem belkide böyle şeyler yazdığımıza göre bunları birbirimizle paylaşmalıyız bir birimizin hatalarını bulup daha iyi yazılar yazabiliriz ne dersiniz ?

sevdama sevdalanan bütün dostlara selam olsun

fulasSayfa Başına Git

piloçe
üye

Turkey
117 Cevap
Gönderilme Tarihi - 28/11/2004 :  19:20:13  Profili Göster  Alıntıyla Brilikte Cevapla
Merhaba mavi dostlar...

Ben de bu sevdayla yeni kavuşmuş bir insanım. Elbette sonsuza dek sürecek bu sevda. Umutlarım tükense de sevdam bitmeyecek. Ama acaba, bu sevgiye ulaşmaya çalışmak mı asıl sevgi, acaba ona ulaşınca sona mı erecek, hissettiklerimiz ona ulaşamamanın veya ulaşmaya çalışmanın acısı mı? Şu anda kafamı kaldırdığımda uçak resimleri görebiliyorum duvarımda. Bazılarının üzerinde yazılar var. Bunları sizlerle paylaşmak istiyorum.

"ŞANS HER ZAMAN CESURDAN YANADIR"

"KAZANMAK UĞRUNA KAYBETMEYİ GÖZE AL. AMA UNUTMA GÜN BATIMINDAN GÜN DOĞUMUNA KADAR VAKTİN VAR"

"EĞER KENDİSİNİN FARKLI OLDUĞUNA İNANIYORSA, DİMDİK DİKİLİP SAVAŞMASINI ÖĞRET ONA. BIRAK SABIRSIZ OLACAK KADAR CESARETE SAHİP OLSUN BIRAK CESUR OLACAK KADAR SABRI OLSUN" Abraham Lincoln

Bunlar da günlüğüme yazdığım bir kaç söz.

"GELECEĞİN KAPILARINI BULDUM. HEPSİNİ BİRER BİRER AŞIP SONA ULAŞMAK İSTİYORDUM. AMA BUNUN BİR SONU YOKTU.

"OLABİLECEK EN GÜZEL ŞEYİ BULDUM. BİR UMUT. PEŞİNDEN KOŞTUM. BİR HAYAL OLDU. BÜYÜDÜ. BENDE BÜYÜDÜM. ARTIK DAHA HIZLI KOŞUYORDUM. İMKANSIZ OLMAKTAN VAZ GEÇTİ"

"İMKANSIZIN OLAMADIĞINA İNANMAYAN BİR İNSANIN İMKANSIZI BAŞARMASI İMKANSIDIR. İŞTE TANIDIĞIM TEK İMKANSIZ BU."

Duvarımdaki resimlere yenilerini ve daha güzellerini katmaya çalışıyorum. Ama asıl istediğim, onların yanında bir çok uçuş belgelerinin olması. Henüz işe yeni başladım. ama inanın bana sabırsızlanıyorum. Ve hayatımda ilk defa bu kadar inatçıyım.

İnsanlara pilot olamak istediğimi söylediğim de, bana sordukları genellikli soru bu sevdanın nereden geldiği oluyor. Gerçekten acaba bizler seçilmiş insanlar mıyız diye soruyorum bazen kendime.

Gerçekten bu sevda nereden geliyor!!!

Sevgiler

piloçe
tugce@eser.gen.tr

Sayfa Başına Git

piloçe
üye

Turkey
117 Cevap
Gönderilme Tarihi - 28/11/2004 :  19:25:07  Profili Göster  Alıntıyla Brilikte Cevapla
Aşağıdaki yazıyımı daha önce formda okuddunuz mu bilmiyorum ama ben tazma gereği duydum.

Her zamanı değerlendirmek gerekir. Yaşantımızdaki bir saniyeyi bile mutlu geçirmek, hayallerimizi gerçekleştirmek.
Yarın bir gün yaşlandığımızda kendimize soracağımız soru şu olacak; “Evet, ben yaşadım. Ama nasıl, ne yaptım? Hayallerimi gerçekleştirdim mi? Hedeflerime ulaştım mı? Kendimle gurur duydum mu?
Herkesin hayatında gerçekleştirmek isteği bir hayali vardır. Ben de bu hayalimi paylaşmak istiyorum. Benim hayalim uçmak. Bir pilot olmak. Yalnız hayatımda bu hayalime ne kadar uzak olduğumu fark ettim. Belki de bu bir imkansız. Bazen hepimiz, imkansızın olmadığını idda ederiz. Peki benim imkansızım? Gerçek başarıya ulaşabilecek mi? En çok bunu merak ediyorum. Acaba bu inançsızlık beni başarısızlığa mı itecek? Ya da bu inanç beni hayal kırıklığına mı sürükleyecek? Ya da ..............bu inançla, yaşamamı sağlayan bu inançla, her gün, her saniye hedefime biraz daha yaklaşıp, kazanabilecek miyim?
Ben ne olursa olsun bu hayalim için her şeyi yapmaya hazır olmak istiyorum. Ve ben bu hayalimin peşinden gidicem. Bunu tüm insanlara öneriyorum. İnancınız ne ise, sizi mutlu eden ne ise onun peşinden koşun. Eminim ki bir gün . . .

Sayfa Başına Git

mavipilot
üye

Turkey
96 Cevap
Gönderilme Tarihi - 29/11/2004 :  12:38:12  Profili Göster  Alıntıyla Brilikte Cevapla
merhaba mavi dostlar ve fuatulas
yazdığım yazımı beğenmene sevindim insanın ruhunda aşk ve sevgi varsa bunları ortaya çıkarmak adına sadece duygularını ifade etmek gerek ama zorlamadan yani bir suyun akışı gibi,içindeki sesi dinle ve sadece yüreğinle yazmanı tavsiye ederim bunun gibi yazdığım yazlar ve şiirlerimde var,aşk sadece bir insanı sevmek değildir :)
bizimki derin bir özleyiş ama sonu kavuşmak adına ........!!!
ve her doğru kapı bir kapıyı açar sadece güven ve inan,
demek sende böyle şeyler yazıyorsun bu çok güzel ,aslında hepimizin içinde bu seneryalar vardır ,kurgulanmıştır hepsi ,kendi içimizde kurduğumuz mavi dünyada herkesten habersiz yaşıyoruzdur buda bir nevi sanal oyun gibi ama gerçeğe yakın.
bir pilot tanıyorum ismini hatırlıyamıyacağım ,kendisi tam bir çılgın bizim gibi derinlerde yaşıyan bir kişi ,söylediği bir şeyi hatırlıyorum ,kendisine ait bir uçağı var eski bir uçak,meslek olarak önceden yapıyormuş ama artık sırf sevgisi için uçuyor,uçağımı bile eşimden çok seviyorum demişti :)

''havacılık uçaklar ve gökyüzü olan romanlar bildiğim kadarıyla herhangi bir türk yazar yok böyle yazılar yazan hayal etmek güzel ve kolayda iş kurgu da ve edebiyatta kopuyor ''
__kitap yazmak incelik ister yazarken kendini insanların yerine koymalıısn bütün sevgiler adına düşünerek yazmalısın ,sürükleyici ve akıcı olmalı cümlelerde gezinirken içinde olduğunu hissetmelisin ,üç boyutlu bir şekilde filmi syeretmek gibi yani hayallerini yaşadığın o rüyayı içinde hissedererek ifade etmelisin ve hiç birşey için erken değil aslında ama bunun için doğru zamanı kollayıp emek verip güzel birşey ortaya çıkarmak önemli yoksa her şiir yazan şair olmaz değilmi :)ama bu teklifin güzel tabiki sana bu konuda yardımcı olurum ,bir birmize destek oluruz,bilginin fikir alışverişi en güzelidir ve herzaman herkese öğretici olmak gerek....yazdığın yazılarını bana mailime gönderirmisin mail adresimi biliyorsundur mavipilot222@hotmail.com bende sana gönderirim görüşmek üzere....

bu arada MAVİ DOSTLAR HİÇ SESİNİZ SOLUĞUNUZ ÇIKMIYOR ?duygularınızı sizde bizimle paylaşırmısınız....

Sayfa Başına Git

mavipilot
üye

Turkey
96 Cevap
Gönderilme Tarihi - 29/11/2004 :  13:31:56  Profili Göster  Alıntıyla Brilikte Cevapla
merhaba mavi dostlar ve sevgili piloçe !!!

mesajını okudum ,aramızda sessiz duygu yoğunlu derin bir arkadaşımız varmış:)
sormuş olduğun soruyu yanıtlamak isterim !!
''İnsanlara pilot olamak istediğimi söylediğim de, bana sordukları genellikli soru bu sevdanın nereden geldiği oluyor. Gerçekten acaba bizler seçilmiş insanlar mıyız diye soruyorum bazen kendime.
Gerçekten bu sevda nereden geliyor!!!''
her insan kendine göre bir olgu seçer hayatın içinden yani bizi yansıtan bizi taşıyan bizi çeken ve bizimle bir bütün olan hoşlandığımız olguları yaşamımızın içine koyarız,insanoğlu hayatı boyunca hep özgür olmak istemiştir ,bunuda mavi semalardan etkilenip onun büyüsüne kapılıp gitmişleridir,belkide özgürlük anlamında bizde diğerlerinden daha çok hissediyoruz ve özgürlüğü gökyüzünde daha çok algılıyoruz,seçilmişmiyiz ama seçtiğimiz doğru ,bir şeyi belkide kuşlar belkide uçaklar belkide uçakların sesi belkide pilotluk içinden birisi bu mavi dünyanın içine girmemize yol oluyor,bu mavi sevdaya girmemizin nedenini aslında fazla sorgulamamız gerek çünkü seçim bizim ve sonuçta bizi mutlu ettiği bir gerek,herkese herşeye duyduğun sevgi farklıdır ama içinden bir tanesini seçerek bu sevgiye daha çok önem veririz ve unutma ki her sevdanın öyküsü farklıdır ama hissedilen duygular aynıdır ....

aşağıdaki yazın hoşuma gitti ve buna bir cevap yazmak isityorum ...
soruların ve düşündüğünşeyler güzel ve anladığım kadarıyla içindeki karmaşayla ve çözemediğin sorularla uğarşıyorsun...biliyormuusn kendi yolumuzu ne kadar kendimiz çizssekte kaderimiz yazılsada bazen bize gönderilen şansları kullanamıyoruz yada başka faktörler yolumuzu yönümüzü değiştirmemize neden oluyor,belki iyi belki kötü ...her geçen zaman bizim için çok önemli ve inandığımız değerlerde öyle ama unutmaki karamsarlık ve umutsuzluk yarası kapanmayan ve gittikçe büyüyen yaraya benzer ,sen inandığın ve hayalinde olmasını nistediğin bir gerçekliğin peşindesin hepimiz gibi ama ya olmassa deidğin hayıflandığın zamanlar senin gücünü nerjini şevkinişde alır ve yaşamındaki diğer güzellikleride gölgeleyebilir ,ne zaman olacağını hiç kimse bilemez ve bir tarihte yazamassın belirliyemessin ama bunun için çaba sarf et yollarını aç bir ihtimal olmadı diyelim ki ozaman en azından denedim çalıştım diyebilirsin yada havacılığın başka bir olgusunda bu özlemine bir çare bulabilirsin,bu arada yarım saat önce sivil havacılık okulunda pilotaj bölümünü bitiren bir arkadaşımı gördüm yaklaşık bir buçuk senedir bekliyor thy girmek için ,başvurmuş sonuçalrını bekliyorum dedi,diğer taraftan okuyorsundur mesajları bir arkadaşımızda yurt dışında lisans alıyor ama evlatlık muamelesi görür gibi kişiyle ilgilenilmiyor bile ,nedir bu dengesizlik anlamıyorum ,kişi üniv okuyor ,pazarlarda ticaret yapıyor diploması ise evde ,cidden bu dengesizliği anlamıyor ve çok öfkeleniyorum,pilotsun ama uçamıyorsun .....bir kuşun kafeste olması gibi....
ama herşeye rağmen olumsuz bakmamak gerek,edison 9999 kere denemiş ,biz bir kaç defa çabaladık diye pes mi etmeliyiz ,diğer yarınlara ışık tutmamız gerek ama umutsuzca değil görüşmek üzere..maviyle kalınnnnnn!!!!!!!

Sayfa Başına Git

piloçe
üye

Turkey
117 Cevap
Gönderilme Tarihi - 29/11/2004 :  16:29:28  Profili Göster  Alıntıyla Brilikte Cevapla
Merhaba

Önceki mesajımda belirtmemiştim ama şiirinizi okuduğum da adeta büyülendim. Farkında olmadan birden ağlayı verdim. O kadar içten yazmışsınızki zaten büyülenmemek imkansız. Yazıyı okuduğum akşamdan sonraki sabah yani bu sabah, Otobüste okula giderken aklıma gelince bile duyguLandım. Sonra bu aşkkım hakkında her zaman yaptığım gibi düşünmeye başladım. Kafamdan öğle şeyler geçti ki keşke yazsaydım. Nörmalde her şeyle ilgili şiir yazan bir insanıMdır. Bazen öyle cümleler kuruyorum ki kendimde şaşıyorum. İlham geldiğinde sizlerle havacılıkla ilgili şiirlerimi paylaşabilirim. Ama malesef şu ana kadar düşündüklerimin ve söylediklerimin bir çoğu söylemekle kaldı. Her gece uyumadan önce bende düşünüyorum. Bazı geçeler birinin gelip beni bu rüyadan çekip çıkarmasını istiyorum. Çünkü düşünmeye başladığım zaman en az iki saat uyuyamıyorum. Uyumak istiyorum uyuyamıyorum. Keske tüm insanlar bu duyguyu bilebilseydi. Ama malesef. Bu nedenle mavi dostlarıma çok teşekkür ediyorum. Sizlerle her şeyi paylaşabiliyorum. Sizler de olmasaydınız, Yine kendi düşüncelerimi kendimle paylaşarak geçirecektim zamanımı.

Tekrar görüşmek dileiğiyle..

Saygılar
piloçe
tugce@eser.gen.tr

Sayfa Başına Git

piloçe
üye

Turkey
117 Cevap
Gönderilme Tarihi - 05/12/2004 :  16:18:23  Profili Göster  Alıntıyla Brilikte Cevapla
O, İMKANSIZIN TEK UMUDU
O, GÖZLERİMDEKİ BİR DAMLA GÖZ YAŞI
AKTIKÇA AKACAK BİLİYORUM
SEVDİKÇE SEVECEĞİM ONU

HAVAİ FİŞEKLER PATLIYOR ETRAFIMDA
KİMİN BANA NE ÖNERDİĞİNİ DUYAMIYORUM
ONLAR SANKİ SADECE DUDAKLARINI OYNATIYORLAR
SESLERİNİ DUYAMIYORUM
ONLARA YAKIN GÖZÜKÜYORUM
AMA ASLINDA, DUYAMIYACAK KADAR UZAĞIM ONLARA

UFUKTAKİ SONSUZLUĞU HİSSEDİYORUM
ANLIYORUM
ÖZGÜRLÜK ASLINDA HİSSETTİĞİM
ÇEVREME BAKTIĞIMDA BİR ÇOK İNSAN VAR ASLINDA
AMA BİLİYORUM,BEN YALNIZIM HAYATIMDA
ONLARDAN FARKIM
BAŞIMI KALDIRIP BAKABİLİYORUM İKİ ADIM ÖTEYE
GÖRÜYORUM
BENİ BEKLİYOR
BİLİYORUM

DAHA HIZLI GİTMEK İSTİYORUM
BAZEN ZAMAN, O KADAR AĞIR GELİYOR Kİ BANA
BAZEN PES ETMEKTEN KORKUYORUM
AMA BİLİYORUM BU ASLA OLMAYACAK
ASLA VAZGEÇMEYECEĞİM
SONSUZA DEK, ONU İZLEYECEĞİM
ONUNLA DOĞDUM
ONUNLA YAŞIYORUM
ONUNLA ÖLECEĞİM...

PİLOÇE
tugce@eser.gen.tr

Sayfa Başına Git

kaRA_saHİN
üye

1 Cevap
Gönderilme Tarihi - 14/12/2004 :  19:01:20  Profili Göster  Alıntıyla Brilikte Cevapla
MİG-29 LA UCMAK İSTERMİSİNİZ???
MERHABA ARKADASLAR BEN BURAYA YENİ UYE OLDUM BUDA BENİM İLK MESAJIM OLACAK.EMİNİMKİ BURDAKİ HERKESİN TEK BİR ORTAK YONU VAR HEPİMİZDE HAVACILIĞA MERAKLIYIZ..FUATULAS ARKADISIMIZ BU ARZUSUNU GERCEKLESTİRMİS VE MURADINADA ERMİS:-))BİLMİYORUM BİLİYORMUSUNUZ AMA RUSYA DA PARAYI BASTIRAN BUTUN RUS UCAKLARIYLA UCABİLİYORMUS TABİ BU UCAKLAR YOLCU UCAKLARİ DEĞİL:-))İLERDE NASİP OLURSA RUSYA YA GİDİP BİR MİG-29 LA UCMAK İSTİYORUM.VE BUNUDA YAPMAK İÇİN ELİMDEN GELEN HERSEYİ YAPACAĞIM:-)KESKE TURKİYE DE BÖĞLE BİRSEY OLSA DA PARAMİZİ RUSLARA VERMESEK DEĞİLMİ ARKADASLAR

Sayfa Başına Git

küçükkanat
üye

14 Cevap
Gönderilme Tarihi - 27/12/2004 :  15:46:01  Profili Göster  Alıntıyla Brilikte Cevapla
sadece rusyada değil dünyada sayılı bir kaç yerde öyle özel uçaklarla uçulabildiğini duymuştum.ukrayna,avustralya vs..
coşkun aral 'ın bir programı da bu olmuştu.kendisi değilde muhabiri Nevin Sungur du sanırım.çoook Zengin bir adam hurdaya çıkan Hawker Hunter ları almış mühendis ekibiyle uçakları onarmış bakımını yapmış vs...sonrada daha önce o uçaklard uçmuş ingiliz bir pilottan uçuş dersleri almış.canavar gibi pilot olmuş.bundan 6-7 sene önceydi o program .6000$ ı bastırana hayatı boyunca unutamıyacagı anlar yaşatıyorduşimdi de işleri büyütmüş akrobasi flan yapıyormuş.uçmak için gelenlerin arasında eskiden o uçakla uçmuş olanlar,uçmamış olanlar..tüm servetini satıp sırf 1 saat lik zevk için gelenler varmış miş muş..
şanslı bir adammışsın fuatulaş..

Sayfa Başına Git

planorcu
üye

Turkey
21 Cevap
Gönderilme Tarihi - 27/12/2004 :  18:47:42  Profili Göster  Ziyaret planorcu'ın Anasayfasını  Alıntıyla Brilikte Cevapla
selamlar,
alşağıdaki linki gezmenizi tavsiye ederim bu tarz olaylar fiyatlarıyla vs. mevcut...

http://www.incredible-adventures.com

Kuşlar uçuşuma ,kızlar gülüşüme hasta :)Sayfa Başına Git

ReNK
üye

Kazakhstan
26 Cevap
Gönderilme Tarihi - 28/12/2004 :  06:57:52  Profili Göster   ReNK a bir ICQ mesajı Gönder  Alıntıyla Brilikte Cevapla
Sayin Kara Sahin
Ruslara verdiginiz parayi turizm ve ticaret yoluyla geri alabiliyorsunuz ama amerikalilara verdiginiz parayi asla!!!

Saygilarimla

RinatSayfa Başına Git

Yeni Konu  Konuyu Yanıtla
 Printer Çıkışı Al
Sıçra:

Tayyareci Forum : İKOVAN BİLİŞİM

Go To Top Of Page
Snitz Forums 2000