mavipilot
üye
Turkey
96
Cevap |
Gönderilme Tarihi - 29/10/2004 : 14:55:02
merhaba arkadaşlar !!!size çok güzel fakat bir okadar komik bir mektup gönderiyorum lütfen okuyun ,saf ve temiz duygularla yazılmış hoş bir mektup ,elinizde böyle güzel şeyler varsa gönderin paylaşalım...bizim haz duyduğumuz seslerine hasta olduğumuz jet uçakları başka insanlarda bazen böyle komik yan etki yapabiliyor ,doğal olarak herkes sevecek değil tabiki.. Malatya 7.Ana Jet Üssü yakınında ki bir köy muhtarının ,7 Şubat 1990 yılında komutana yazdığı bir mektubun içeriğini sizlere noktasına dokunmadan aktarıyorum. Kumandan Hürmetle selamlarım Ben asağı Kuluşağı Muğtarı Cumali Kara Köse. Bir mazuretim var sakın yanliş anlama biz askeri sever ve basımizin üstüne koyarız.Feket 7.2.1990 ayni tarihinde ben ve köyli çileden çıkti. Alah seni inandırsın sehet tam onbir idi tayareleriniz ğanelerimizin üstüne bir geçti ki Hak getire. Bak neler oldi.köyümüzde sekiz inek döl atti on dört ğanenin camı kırıldi.haci alinin gelini düşük. yapti. Mahonun yedi yaşindaki oğli korkidan dili tutuldi daha neler neler oldi. Kerekol komandanına sorduk bu ne iştir dedik.Dediki tayareler meydan taruzu yapiler,aman gözünü severim kumandan beği sorarım sene, meydan nerde,biz nerde,şu teyare sürücülerinin kulaklarını bi çek ğate yapmasınlar, Alah sizleri star etsin=(korusun) sayğıyle
Cumali Kara Köse Kulaşağı köyü miğtarı.
|
wribro
üye
Turkey
13
Cevap |
Gönderilme Tarihi - 03/11/2004 : 18:15:39
arkadas iyi guzelde bulmusun bunu bi yerden yorum yapmak istemiyorum ama insanlarin konusma tarzını burdan reklam etmek komik diye nitelemek yanlıs bence. |
maverickx
üye
Turkey
107
Cevap |
Gönderilme Tarihi - 04/11/2004 : 07:07:26
MErhaba;Haklısın wribro arkadaşım bu yazı zaten yorum yapın diyerek buraya yazılmadı. Konunun içeriği ve komik olarak görülen, kişilerin konuşmaları değil konuyu tarif etme şekilleridir. Aşağıdaki mektup uzun yıllardır net üzerinden mail yolu ile binlerce kişiye gönderilmiş bir yazıdır. Olayı buraya taşıyan ve sizlerle paylaşmak isteyen arkadaşlarıda garipsemek yerine olumlu taraflarından bakmaya ve daha dikkatli cevaplar yazmaya yönelirseniz daha olumlu bir ortam yakalarız diye düşünüyorum, umarım yalnış düşünmüyorumdur. Saygılarımla Murat ÇAKAR |
mavipilot
üye
Turkey
96
Cevap |
Gönderilme Tarihi - 04/11/2004 : 13:57:35
MERHABA wribro !!! cevabın için tşk ,en azından yanlış bir dşünceye sahip olsanda burdan belirtmen hoşuma gitti,ama lütfen insanları tanımadan bence yargısız infaz yapmamalısın öyle değilmi ,insanlarla dalga geçecek kadar bayağı ve basit bir kişi asla değilim ve reklam gibi ucuz basit şeyleri kullanacak kadar zayıf birkişi HİÇÇ değilim !!!ne gibi reklamım olabilir bunu hiç sordun mu kendine ,amaç sadece bana cevap yazmak mıydı onuda bilmiyorum !!! ben insanları seven bir kişiyim ama insanların kültürlerini ve kişiliklerini bir diplomayla ölçen bir kişi hiç değilim ,sadece o mektup çok hoşuma gitti ,içten ve güzel yazılmış bir mektup ,bunu sizinle paylaşmak istedim ,ki benim de uçantürk dergisinde bir mektubum çıkmıştı 95 senesinde türkiyenin heryerinden mektuplar gelmişti ,doğudaki insanlarda dahil farklı insanlar tanıyıp havacılığa bakış tarzlarını dinlemek ve onları anlıyabilmek inan güzeldi,ve çoğu insan havacılığı henüz özüm siyememiş ve farklı bakış açılarda bulunmuşlardır ve ben bunun araştırmasını da çok yaptım , gerçi sizede kızmıyorum havacılığı sevmeniz bu kadar geniş dşünmenizi gerektirmiyor ama lütfen geniş düşünün ve herşeyden önce anlamak gerek öyle değilmi .......!!! SAYGILARLA ....MAVİPİLOT
|
A_310
üye
26
Cevap |
Gönderilme Tarihi - 04/11/2004 : 16:05:16
Anadolu insanı' nın doğal şivesiyele yazılmış, komik bir mektup. Bence bu mektup İstanbul şivesiyle yazılsaydı bu denli ilginç olmazdı... slm. |
wribro
üye
Turkey
13
Cevap |
Gönderilme Tarihi - 06/11/2004 : 13:18:00
mavi pilot arkadasim konuya aciklik get1rd1g1n icin sevindim. yazdigin cevaptaki gibi dusunuyorsan sorun yok bence. |