merhaba ARKADAŞLAR size uçaklar ve motorlar arasındaki uçma zevkinin ve motor kullanmanın arasındaki farkı anlatmak istedim çünkü benim için ikiside çok güzel ama uçma tutkum bir aşktan öte bir tutku diyebilirim yani sizde olduğu gibi ama motorlarda ilgi alanıma giriyor ve hızı seviyorum YA SİZ PEKİ !!!
Uçaklar ve motorlar
Birine pilot diğerine ise rider deniyor. Uçak kullanan pilotlarla motosiklet sürenler arasındaki benzeşimler öncelikle ruh hallerinde ve hayata bakış açılarında yatıyor. Onlar, hayatı yakalayabilen ve mutlu olmanın formülünü keşfetmiş insanlar.
Bence, uçaklarla motosikletler birbirine çok benziyor. Her iki aracı kullanmanın da birinci maddesi disiplindir. Her ikisi de çoğu insanın alıştığı araçlardan farklı fizik kanunlarıyla sürülür. Her ikisi için de denge çok önemlidir. İki araç kullanıcısının da hayatında kask ve güneş gözlüğü önemli bir yer tutar. Ve en önemlisi her iki aracın sürücülerinin de ruh hallerindeki benzerlik şaşırtıcıdır.
Uçaklar ve motorlar
Birine pilot diğerine ise rider deniyor. Uçak kullanan pilotlarla motosiklet sürenler arasındaki benzeşimler öncelikle ruh hallerinde ve hayata bakış açılarında yatıyor. Onlar, hayatı yakalayabilen ve mutlu olmanın formülünü keşfetmiş insanlar.
Bence, uçaklarla motosikletler birbirine çok benziyor. Her iki aracı kullanmanın da birinci maddesi disiplindir. Her ikisi de çoğu insanın alıştığı araçlardan farklı fizik kanunlarıyla sürülür. Her ikisi için de denge çok önemlidir. İki araç kullanıcısının da hayatında kask ve güneş gözlüğü önemli bir yer tutar. Ve en önemlisi her iki aracın sürücülerinin de ruh hallerindeki benzerlik şaşırtıcıdır.
Havacılığın doğası, keyfi inisiyatif alan pilotu sevmez. O yüzden askeri ve sivil pilotlar arasında ciddi bir kültür farkı vardır. Sanırım bu kültür tezini motosiklete yansıtırsak askeri savaş pilotlarını racing, yani sürat motoru kullanıcılarıyla aynı kategoriye koyabiliriz. Tabii sadece küçük ortak yönleriyle benzeştiriyorum.
Askeri pilot risk almayı sever. Adrenalin yaşam biçimidir. O, iniş sırasında pistin bir yerinde engel görse üzerinden atlar iner. Uçağın motoru tutuşmuştur. Kule “Atla atla” diye bağırır. Tüm kitaplar, prosedürler atlamasını emreder. Ama o gider uçağı indirmeye çalışır. Bazen de iner yani.
Şahsen ben crusier yani klasik motor kullanıcılarını ise Türk Hava Kurumu pilotlarına benzetiyorum. Üzerlerinde deri montları, maceracı ruhları, çoğu zaman yalnız olmaları, az uçmaları, uçtukları zaman da adrenalini sevmeleri, ama tüm bunlara rağmen risk almaktan hoşlanmamaları hep ikisini benzeştiriyor benim gözümde.
Biraz daha asfalt-arazi karışımı kullanıma sahip Enduro'ların kullanıcıları ise Cessna tipindeki 2-4 kişilik uçak pilotlarına benziyor. Doğayı seven, balık avlamaya uçakla giden, uçarken etrafı seyretmeyi, yeni çıkan gelişmeleri yakından takip eden, birkaç kişi bir araya gelmeyi tercih etmelerine rağmen yalnız başlarına da uçmaktan hoşlanan insanlardır özel uçak kullanıcıları.
Turing yani büyük gezi motor sürücülerinin tarzı ise havayolu pilotluğuna benziyor. En pahalı ve konforlu makineleri kullanırlar. Onların işi sıkıcı uzun yolculuklar, ama kalabalık bir grubun önünde üniformayla gezmenin hazzının da yaşandığı uçuşlardır hep. Onlar asla fazladan gereksiz inisiyatif almazlar. Havayolu pilotu kitaba, turing sürücüsü ise haritaya göre hareket eder ya, aynen öyle benzerler birbirlerine.
Küçük scooter sahipleri ise ultra light kullananlarla özdeşleşiyor benim gözümde. Aslında altlarındaki şey uçak değildir ama bir güzel de uçuverirler. Hem işin en keyifli yanını yaşarlar hem de çok iddialı değildirler.
Çok düşündüm ama, Vespa sürücülerini bir türlü müzelik uçakları hobi için uçuran deri kapşonlu ve uzun atkılı pilotlardan başkasına benzetemedim. Onlar genellikle nostalji için uçarlar. Eski adıyla Dakota'lar, onlar için havacılığın mihengidir. Vespa'lar da öyle değil mi? O süper sevimli, tuhaf, ilginç araçlarla yolculuk etmenin nostaljinin verdiği keyiften başka nasıl bir hazzı var acaba; bilmiyorum. Onlara yeni bir Airbus, Harley, Fighter ya da GS verseniz de yine de Dakota'sını, şirin Vespa'sını isteyen kocaman yaşlı çocuklar değil mi sürücülerinin neredeyse hepsi?
siz ne düşünüyorsunuz ???