ANASAYFA
Anasayfa | Forum Anasayfa | Profil | Kayıt | Aktif Konular | Arama
Kullanıcı İsmi
Şifre:
Şifremi bu bilgisayarda hatırla! 

Şifrenizi Unuttunuz mu?

Bütün Forumlar
 GENEL KONULAR
 Uçaklar ve motorlar..!!!
 Yeni Konu  Konuyu Yanıtla
 Printer Çıkışı Al

Yazan Önceki Konu Konu Sonraki Konu  
mavipilot
üye

Turkey
96
Cevap
Gönderilme Tarihi - 30/10/2004 :  15:55:42  Profili Göster  Alıntıyla Brilikte Cevapla

merhaba ARKADAŞLAR size uçaklar ve motorlar arasındaki uçma zevkinin ve motor kullanmanın arasındaki farkı anlatmak istedim çünkü benim için ikiside çok güzel ama uçma tutkum bir aşktan öte bir tutku diyebilirim yani sizde olduğu gibi ama motorlarda ilgi alanıma giriyor ve hızı seviyorum YA SİZ PEKİ !!!

Uçaklar ve motorlar

Birine pilot diğerine ise rider deniyor. Uçak kullanan pilotlarla motosiklet sürenler arasındaki benzeşimler öncelikle ruh hallerinde ve hayata bakış açılarında yatıyor. Onlar, hayatı yakalayabilen ve mutlu olmanın formülünü keşfetmiş insanlar.

Bence, uçaklarla motosikletler birbirine çok benziyor. Her iki aracı kullanmanın da birinci maddesi disiplindir. Her ikisi de çoğu insanın alıştığı araçlardan farklı fizik kanunlarıyla sürülür. Her ikisi için de denge çok önemlidir. İki araç kullanıcısının da hayatında kask ve güneş gözlüğü önemli bir yer tutar. Ve en önemlisi her iki aracın sürücülerinin de ruh hallerindeki benzerlik şaşırtıcıdır.

Uçaklar ve motorlar
Birine pilot diğerine ise rider deniyor. Uçak kullanan pilotlarla motosiklet sürenler arasındaki benzeşimler öncelikle ruh hallerinde ve hayata bakış açılarında yatıyor. Onlar, hayatı yakalayabilen ve mutlu olmanın formülünü keşfetmiş insanlar.

Bence, uçaklarla motosikletler birbirine çok benziyor. Her iki aracı kullanmanın da birinci maddesi disiplindir. Her ikisi de çoğu insanın alıştığı araçlardan farklı fizik kanunlarıyla sürülür. Her ikisi için de denge çok önemlidir. İki araç kullanıcısının da hayatında kask ve güneş gözlüğü önemli bir yer tutar. Ve en önemlisi her iki aracın sürücülerinin de ruh hallerindeki benzerlik şaşırtıcıdır.

Havacılığın doğası, keyfi inisiyatif alan pilotu sevmez. O yüzden askeri ve sivil pilotlar arasında ciddi bir kültür farkı vardır. Sanırım bu kültür tezini motosiklete yansıtırsak askeri savaş pilotlarını racing, yani sürat motoru kullanıcılarıyla aynı kategoriye koyabiliriz. Tabii sadece küçük ortak yönleriyle benzeştiriyorum.

Askeri pilot risk almayı sever. Adrenalin yaşam biçimidir. O, iniş sırasında pistin bir yerinde engel görse üzerinden atlar iner. Uçağın motoru tutuşmuştur. Kule “Atla atla” diye bağırır. Tüm kitaplar, prosedürler atlamasını emreder. Ama o gider uçağı indirmeye çalışır. Bazen de iner yani.

Şahsen ben crusier yani klasik motor kullanıcılarını ise Türk Hava Kurumu pilotlarına benzetiyorum. Üzerlerinde deri montları, maceracı ruhları, çoğu zaman yalnız olmaları, az uçmaları, uçtukları zaman da adrenalini sevmeleri, ama tüm bunlara rağmen risk almaktan hoşlanmamaları hep ikisini benzeştiriyor benim gözümde.

Biraz daha asfalt-arazi karışımı kullanıma sahip Enduro'ların kullanıcıları ise Cessna tipindeki 2-4 kişilik uçak pilotlarına benziyor. Doğayı seven, balık avlamaya uçakla giden, uçarken etrafı seyretmeyi, yeni çıkan gelişmeleri yakından takip eden, birkaç kişi bir araya gelmeyi tercih etmelerine rağmen yalnız başlarına da uçmaktan hoşlanan insanlardır özel uçak kullanıcıları.

Turing yani büyük gezi motor sürücülerinin tarzı ise havayolu pilotluğuna benziyor. En pahalı ve konforlu makineleri kullanırlar. Onların işi sıkıcı uzun yolculuklar, ama kalabalık bir grubun önünde üniformayla gezmenin hazzının da yaşandığı uçuşlardır hep. Onlar asla fazladan gereksiz inisiyatif almazlar. Havayolu pilotu kitaba, turing sürücüsü ise haritaya göre hareket eder ya, aynen öyle benzerler birbirlerine.

Küçük scooter sahipleri ise ultra light kullananlarla özdeşleşiyor benim gözümde. Aslında altlarındaki şey uçak değildir ama bir güzel de uçuverirler. Hem işin en keyifli yanını yaşarlar hem de çok iddialı değildirler.

Çok düşündüm ama, Vespa sürücülerini bir türlü müzelik uçakları hobi için uçuran deri kapşonlu ve uzun atkılı pilotlardan başkasına benzetemedim. Onlar genellikle nostalji için uçarlar. Eski adıyla Dakota'lar, onlar için havacılığın mihengidir. Vespa'lar da öyle değil mi? O süper sevimli, tuhaf, ilginç araçlarla yolculuk etmenin nostaljinin verdiği keyiften başka nasıl bir hazzı var acaba; bilmiyorum. Onlara yeni bir Airbus, Harley, Fighter ya da GS verseniz de yine de Dakota'sını, şirin Vespa'sını isteyen kocaman yaşlı çocuklar değil mi sürücülerinin neredeyse hepsi?

siz ne düşünüyorsunuz ???

wizzo
üye

USA
56 Cevap
Gönderilme Tarihi - 19/11/2004 :  06:28:26  Profili Göster   wizzo a bir ICQ mesajı Gönder  Alıntıyla Brilikte Cevapla
Cok guzel aciklamissin,yazacak fazla birsey kalmamis .
Ben pilotlugu ve motor suruculugunu paket program gibi goruyorum :)))
Kesinlikle ikisinin de en belirgin olarak birlestigi nokta risk-adrenalin kardesligi ve baslayinca vazgecilemezligi.
Baska bir nokta ise her ikisinin de arti bir dikkat gerektirdigi.Ben motor sevdasina cogu insan gibi Harley lerle basladim ama ogrendikce racingleri tercih eder oldum,gerci arkadasimin da dedigi gibi ikisi de farkli yasam tarzina ve zevkine gore..Malesef herkes bu paketi (ben de dahil)tam olarak kullanamiyor.Belki pilot olamadik ama en azindan motor kullanabiliyoruz degil mi...sevgi ve umutla kalin...

face your fearsSayfa Başına Git

hakan737
üye

Turkey
279 Cevap
Gönderilme Tarihi - 19/11/2004 :  10:41:34  Profili Göster  Ziyaret hakan737'ın Anasayfasını  Alıntıyla Brilikte Cevapla
bende bir apriliaSR125 var, scooter..vespa'dan biraz farklı, sanki ev yapımı uçak gibi geldi yazıyı okuyunca gözüme..hani vardıry lancair vb..ama babam eski bir vespacıydı..resimlerine bakınca hakikaten o eski pilotları andırdı bir an hemde hiç havacılıkla hiç alakası olmamışken, zira o vespa (bilen varsa vespa-berlin 200cc) belkide zamanın dakotasıydı :)

Hakan737Guven
Sayfa Başına Git

mavipilot
üye

Turkey
96 Cevap
Gönderilme Tarihi - 19/11/2004 :  14:39:51  Profili Göster  Alıntıyla Brilikte Cevapla
merhabalar uçak ve motor tutkunları !!!
tşk,wizzo !! haklısın motor kullanmak ve uçmak risk adrenalin tutku ve özgürlük bütününden oluşuyor,vazgeçmek asla mümkün değil,ikiside benim için çekici ve inanılmaz heyecan verici bir olgu.
demek Harley kullandın,nakliye uçakları gibi çok büyük ,güzel fakat bana göre çok büyük,kullanabilirmiyim bilmiyorum ,denemek gerek ama hoşuma gidiyor tabi.
bence her insan kendi kişilik karekterine ,yaşam felsefesine göre olgular seçer.Kullandığımız hayatımızın içine koyduğumuz şelerde bunlardan bir tenesi..
ilk kullandığında zor olmadımı merak ettim:)birde formula yarış araba tutkunuyum sanırım hızı çok seviyorum...!!!
hakan737 : sende bir apriliaSR125 varmış kulanıyormuusn ,nasıl vespadan farklı ,resmini görmek isterdim .
vespalar banada hep ilgin gelmiştir eskilerin şovalyesi gibi ,gerçi zamala eskiye doğru yolculuk yapıyoruz ,vespa-berlin 200cc demek halen duruyormu , yada kullanıyor mu babanız :)
sevgi yolunuz daima ışıkla dolsun !!!

Sayfa Başına Git

ilhan
üye

Turkey
12 Cevap
Gönderilme Tarihi - 20/11/2004 :  15:40:49  Profili Göster  Alıntıyla Brilikte Cevapla
mrb arkadaşlar mavipilot mail attım sana uçak
motorlarıyla ilgili bilgi paylaşımı yaparız

ilhan.erdemSayfa Başına Git

wizzo
üye

USA
56 Cevap
Gönderilme Tarihi - 21/11/2004 :  05:48:34  Profili Göster   wizzo a bir ICQ mesajı Gönder  Alıntıyla Brilikte Cevapla
Merhabalar tekrar mavipilot ve sevgili arkadaslar!
Aslinda yaziyi yazarken cumlenin yanlis anlasilacagi aklima gelmedi de degil :))) O zaman soyle bir duzeltme yapayim ,hayir Harley hic kullanmadim,ancak motorlarla ilgilenmeye Harley Davidsonlarla basladim.
Sonra dergiler ,arkadaslar derken bilgim ve ilgim artmaya basladi.Sanirim bir bayan olarak kullanilmaya baslanacak ilk motor Harley degil zaten altinda kaliriz mazallah (vucut gelistirme falan yapmiyorsak tabii). :))
Sevgiyle kalin...

face your fearsSayfa Başına Git

mavipilot
üye

Turkey
96 Cevap
Gönderilme Tarihi - 21/11/2004 :  13:22:14  Profili Göster  Alıntıyla Brilikte Cevapla
merhaba ilhan.erdem !!
bana mail atmışsın ama mailin gelmemiş,tekrar denermisin,başka elinde ne gibi kaynaklar var onlarla ilgili banada bilgi verirsen sevinirim ,tabiki memnuniyetle her konuda yardımcı olmaya çalışırım ...
MAVİ BÜYÜDEN AYRILMAYIN....!!

cevap:
mrb arkadaşlar mavipilot mail attım sana uçak
motorlarıyla ilgili bilgi paylaşımı yaparız

ilhan.erdem
[/quote]

Sayfa Başına Git

mavipilot
üye

Turkey
96 Cevap
Gönderilme Tarihi - 21/11/2004 :  13:27:49  Profili Göster  Alıntıyla Brilikte Cevapla
slm wizzo !!
sana katılıyorum ,harley kullanmak marifet ister güzel fakat çok büyük bize göre:)ki zaten erkeklerde zor kullanıyor bırak bizleri ...
kendine iyi bak wizzo:)
bu arada bütün arkadaşlarla havacılıkla ilgili bilgi alışverişi yapabiliriz her
konuda yardımcı olmaya hazırım...
mavi büyüden ayrılmayın....

Sayfa Başına Git

Yeni Konu  Konuyu Yanıtla
 Printer Çıkışı Al
Sıçra:

Tayyareci Forum : İKOVAN BİLİŞİM

Go To Top Of Page
Snitz Forums 2000