ugurcan
üye
15
Cevap |
Gönderilme Tarihi - 23/11/2004 : 13:14:03
selam arkadaşlar ben kabin memuru olmak istiyorum bunun hakkında bana kısa da olsa bilgi verirseniz çok sevinirim teşekkürler.... |
yakovlev
üye
Turkey
87
Cevap |
Gönderilme Tarihi - 26/11/2004 : 13:54:53
slmlar kardeşim san kısaca bilgi vereyim thy en son bu sene eylül ayında alım yaptı kariyer nette ilanı vardı ilk olarak boy ve kilo elemesini geçenler ingilizce mülakata giriyorlar onu da geçenler türkçe ye türkçe de dış görünüşe bakılıyor benim bi ark girdi eğitimi 1 aralıkta bitiyor eğitim 1 ay thy de kadrolu kabin memurlarının gelirleri 1,5-2 milyar arası 2005 de thy yine alım yapacak diye duydum tabi diğer havayolarının da alımları var ancak özellerde maaş 35-400 euro civarı başka sorun olursa yaz umarım kabin memuru olabilirsingökhan |
ugurcan
üye
15
Cevap |
Gönderilme Tarihi - 27/11/2004 : 12:45:40
walla ümidi kesmiştim kimse bilgi vermeyecek diye ama çok sağol... ya benim korkum şu: küçükken geçirdiğim bi havale sonucu sağ kulağımda işitme kaybım var doktorlarım uçuş için herhangi bi sakınca olmayacağını söylediler ama havayolu şirketleri tam teşekküllü sağlık raporu istiyor bu da beni açıkçası korkutuyor...bi sorun çıkmasından korkuyorum ve ki meslek gerçekten tam bana göre ingilizcem de almancam da orta seviyede şuan ama ilerleteceğim giremezsem çok üzülürüm sen ne dersin bu konuda??? tekrar sağol... |
WAYKING_818
üye
Denmark
35
Cevap |
Gönderilme Tarihi - 27/11/2004 : 14:21:06
Merhaba Ugurcan...Bence fazla kuskun olmasin, eger duymakta sagir sultan gibi degilsen : ) pek problem cikartabilecegini sanmam, tabi havacilik sektörunde hem pilot hemde kabin memurlarinin sagligi önemlidir, ondan yinede bir saglik testinden gecmen gerekir... Saygilarimla Wayking_818 Danish Flight Academy Edited by - WAYKING_818 on 27/11/2004 14:22:51 |
wizzo
üye
USA
56
Cevap |
Gönderilme Tarihi - 27/11/2004 : 21:14:59
Selam Ugurcan Havaleden dolayi kulaginda isitme kaybi oldugunu belirtmissin,en son ne zaman kulagini olcturdun ve sonucu ne oldu?Isitme kaybin fazla degilse ,eger herhangi bir havayollarinda pilot olmak istiyorsan o zaman bu cok buyuk bir sorun yaratmaz diye dusunuyorum.Bir de isitme kaybi haricinde kulak zarinda herhangi bir problem oldugu takdirde yolcu ucaklarinda degil belki ama askeri havacilikta veya diger hava sporlarinda basinc degisimi soz konusu oldugu icin durum zorlasiyor.Eger doktorlar ucus icin sakinca olmadigini soyluyorlarsa korkulacak bir durum yoktur,umitsizlige kapilma sakin.Umarim hersey yolunda gider. Sana bol sanslar!face your fears |
yakovlev
üye
Turkey
87
Cevap |
Gönderilme Tarihi - 28/11/2004 : 12:46:16
slmlar uğurcan kardeş sağlık yönünden ümitsizliğe kapılma bi sorun çıkcağını sanmam arkadaşım girdi bitakım tahliller falan var korkma kalp grafisi,kan sayımı tarzı anlıcan basit şeyler ingilizce desen sınav sadece sözlü ve de çok basit düzeyde alımlar olduğunda öğrenirsem haber veririm gökhan |
ugurcan
üye
15
Cevap |
Gönderilme Tarihi - 30/11/2004 : 15:12:22
walla kendimi bi anda arkadaş ortamında hissettim...desteğiniz için çok teşekkür ederim burdan yanıtlıcağıma yanlışlıkla yeni konu yazmışım dalgınlıma gelmiş...kusura bakmayın :) öncelikle şunu söyliyim her sene trakya üniv. tıp fakültesinde odyo cihazında kulak ölçümü yaptırıyorum düzenli olarak...kısacası sağ kulak hiç duymuyo...diğer kulak sapasağlam...tabi doktorlar uçmakta herhangi bir sakınca görmüyorlar... bu arada thy (tahmini olarak) ocakta alım yapacakmış ben bir ara dershaneyi bırakıp ocağa kadar ingilizce çalışayım diye bile düşünmüştüm anlayın yani ne kadar çok istediğimi bu mesleği...ne aşkmış diye ben de diyorum bazen :)) gelişmeler olursa ilgilenenlere haber veririm teşekkürler.... |
WAYKING_818
üye
Denmark
35
Cevap |
Gönderilme Tarihi - 30/11/2004 : 16:09:28
Sayin Ugurcan arkadasim yine merhaba........Burda görevimiz herkese yardimci olmaktan ibaret hepimizin ayni denizde yuzmesidir, vede seninde bu denizde yuzmeni herkes ister, cunku burda kime sorsan hepsi senin gibi bir hayel, bir tutku yada bir havacilik aski pasindedir, kendini burda yalniz hissetmeme hic gerek yok... Burda seni hayal kirikligina ugratmak istemem ama bu senin sag kulaginin hic duymamasi beni biraz uzdu, havaciliga paca sivamaya baslamadan önce bir havcilik otaritesi tarafindan onaylanan bir doktor/hastaneye bir görun bence.... Calisip emek verdikten sonra tam cabin görevlisi alimlarda bu problemi kafana vurmalari pek iyi olmaz senin icin, inanki uzulupte hayal kirikligina ugramani istemem... Saygilarimla Wayking_818 Danish Flight Academy |
yakovlev
üye
Turkey
87
Cevap |
Gönderilme Tarihi - 01/12/2004 : 11:17:30
slmlar arkadaşım thy nin sağlık raporlarını istediği hastanelerle bi görüş istersen(doğan hastanesi,alman ve amerikan hastaneleri) onlar sana gerekli bilgiyi verirler (en son giren arkadaşlar bu hastanelerden raporlarını almışlardı) bu arada ingilizce için fazla kasmana gerek yok basit bikaç cümleyi türkçeye çevirmen falan isteniyo ancak tabi ki de ilerletmende çok yarar var bir dahaki sınav nasıl olur bilemem sana başarılar dilerim gökhan
|