Gönderilme Tarihi - 04/12/2004 : 16:29:02
selamlar arkadaşım
sanırım sen thy'nin yedeklerinden girmiş olmalısın eğer ki bu en son yapılan alımlardan bahsediyorsan o vatandaşlarımız 1 aralık itibariyle imzalarını attılar ve pazartesiden sonra uçuşlarına başlayacaklar büyük ihtimalle (üzülerek söylüyorum ki...)
madem thy nin sınavlarına girdin şu sınavlar hakkında ayrıntılı bilgi alırsak senden birçok arkadaşımızı sevindirmiş olursun...teşekkürler
şansımızı bol olur umarım çünkü ben de senin gibi kabin memuru olmak istiyorum...
Gönderilme Tarihi - 04/12/2004 : 16:54:40
THY 800 kişi alıcağını açıklamıştı.Sanırım 200 kişi tecrübeliler alınmış yani daha önce kabin memurluğu yapmış yada halen yapanlardan.Geriye kalan 600 kişiyide 300 asıl,300 yedek olarak internet sitesinde açıkladılar.Asıl listedekileri 150 şer olarak eğitime aldılar.2.grubun eğitimide bu aralar bitmek üzere.Benim merak ettiğimde yedek olarak açıklananları eğitime çağırıp çağırmıyacakları.Eğer çağıracaklarsa ne zaman? Halen 800 kişilik kontenjan geçerliyse almaları gerekir bence.Benim sorunum sabırsızlık birazda.
Giriş sınavına daha doğrusu mülakatına gelinca hiç zor değil.
Öncelikle eğitim durumunuz,yaşınız,boy,kilo gibi özelliklerinizin belirtilenlere uyması gerekiyor.İngilizce konusunda da endişeye gerek yok daha çok anlama kabiliyetin önemli.Çok temel şeyler su,battaniye isteme falan.Türkçe mülakatta bence en önemli nokta kendine güven konusu.Sorular neden THY,neden kabin memurluğu,kendinde kabin memuru olmak için yeterli gördüğün özellikler neler,kabin memurluğu hakkında neler biliyorsun.Rahat ol anlaşılır ve kesin cevaplar ver.Ha bide içeri girerken gülümsemeyi unutma çok yararını görürsün.
Gönderilme Tarihi - 09/12/2004 : 11:24:35
yeni bir haber var....
benim bir arkadaşım var thy de eğitimleri bitti ve bugün ilk uçuşunu gerçekleştirecek onunla görüştüm...
ocakta yapılacak olan alımlarda büyük ihtimalle yedek listesindeki arkadaşlara öncelik varmış...ve yeni alımlar olamayabilirmiş.kısacası yedek listesinde olan arkadaşlara bol şans....
evet mülakat hiç zor değilmiş.ben de çok korkuyordum zordur diye ama arkadaşımla görüştüm önce boy kilo vs. fiziksel özelliklere bakılıyormuş daha sonra ingilizce mülakatta seninle sadece ing. konuşuyorlar kısacası muhabbet ediyorsun yazılı sınav ne türkçe ne de ingilizce olarak yokmuş...ama önemli olan türkçe mülakat sınavı çünkü asıl elemeler orda yapılıyormuş..ikinci bir yabancı dil (özellikle almanca) tercih nedeniymiş...
eğitime gelince arkadaşlarım çok eğlenerek eğitim almışlar..(tabi tüm herşey uçuş eğitim merkezinde var.tatbikat vs...)
Gönderilme Tarihi - 05/01/2005 : 21:48:53
Arkadaşlar umudunuzu kırmayın bekleyin THY Daha personel alacak. Ama bu işi gerçekten istiyorsanız başvurun çünkü dışarıdan görüldüğü gibi bir iş değil. Çok iyi araştırıp sonra karar verin. Çünkü araştırmadan başvuran ve kazanan(nasıl olduysa) arkadaşlardan ayrılanlar çok oldu. Kolay gelsin.
Gönderilme Tarihi - 07/01/2005 : 10:36:35
Bugün dolaylı yoldan aldığım bi habere göre önümüzdeki günlerde ağustos ayında yapılan seçmelere katılıp tedek listeden kazanan adaylar eitime alınacakmış.Ayrıca daha sonra yeni seçmeler de yapılabilirmiş.Artık bekleyip göreceğiz.