Gönderilme Tarihi - 10/12/2004 : 02:16:36
Arkadaslar, yilbasindan once bir haftaligina Istanbul'da olacagim. Hic N kuyruklu ucak var mi? Ya da kiralayabilecegim (hocasi ile beraber) cift motorlu ucak?
Ulkemde ucmayali 4 yil oldu da.. En son THK nin 402 si ile kontrol ucusunda ucmustum.
Gerci biliyorum TR'de US'deki gibi rahat uculmuyor ama yine de bir denemek isterim.
Gönderilme Tarihi - 10/12/2004 : 11:59:00
Merhaba;
Affınıza sığınarak cahilliğimi bağışlayacağınızı umarım ama bir sorum olacak.
"N" kuyruklu uçak nasıl birşeydir acaba ben hiç duymadım da???? Hayal etmeye çalıştım ama oda olmadı. Bu konuda bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim.
Affınıza sığınarak cahilliğimi bağışlayacağınızı umarım ama bir sorum olacak.
"N" kuyruklu uçak nasıl birşeydir acaba ben hiç duymadım da???? Hayal etmeye çalıştım ama oda olmadı. Bu konuda bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim.
Saygılarımla
Murat ÇAKAR
Merhaba Arkadaşlar, Muratçım merhaba
N kuyruktan arkadaşın bahsetmiş olduğu olay kuyruk numarası ile ilgili yanılmıyorsam. Ancak N harfinin ne anlama geldiği konusunda bir fikrim yok. Bende merak ediyorum doğrusu
Gönderilme Tarihi - 10/12/2004 : 14:14:22
N KUYRUK YANI UCAGIN REGISTER(HAVA KAYIT) NUMARALARININ BAS HARFIDIR...Turkiyeye ait tum sivil ucaklar tc ile baslar tc-msb,tc-vor,tc-cat,tc-api gibi......amerikaya ail tum sivil ucaklarda N harfi ile baslar N16772,N8776 vs gibi....turkiyede abd ye ait surekli konuslanan ucak incirlikteki filolar haricinde birtek ankara 4ncu ana jet ussunde bulunan ve abd ankara savunma atesesine ait olan bir beechcraft tir....oda askeri kayitlidir...bunun haricinde sadece gelip giden bir ucak trafigi gorursun meydanlarda.....
Gönderilme Tarihi - 11/12/2004 : 02:16:25
Cherokeeboy, yanitin icin tesekkurler. Istanbul'da cift motorlu ucak var mi pekiyi? Bende Turk "Comecial Pilots Licence" var da.. :) (Valla ustunde Comecial yaziyo)