Steelwings
üye
Turkey
5
Cevap |
Gönderilme Tarihi - 05/01/2005 : 00:29:57
Merhaba arkadaslar. THY'nin bu yıl ki mühendislik kökenli pilot alımına basvurarak egitim icin hak kazanmis ve su an da THY adina egitim almakta olan bir pilot adayiyim. Gördüğüm kadarıyla foruma yazılanlardan pilotluğa ilgili bir çok arkadaş var ve bu arkadaslardan THY'nin önümüzdeki alımlarına başvuracaklara yardımcı olması açısından alım süreci ve testler hakkında genel bir bilgi vermek istiyorum. THY'nin bu yıl ki yetiştirilmek üzere pilot adayı alımında uygulanan aşamalar aşağıda yer almaktadır.1. aşama: Kişilik testi 2. aşama: Psikomotor Testi 3. aşama: Mülakat 4. Aşama: Sağlık raporu 5. aşama: Uçuş testi İlk test genel olarak kişilik özelliklerinizi ortaya sunması için yapılan bir testtir. İkinci test duyularınızın koordinasyonu ve problem çözme kabiliyetinizi ölçen çok amaçlı bir testtir ki tüm testler içersinde belki de en önemlisi denilebilir. Daha sonra mülakat komisyonu karşısında ter döktükten sonra eğer uygun bulunursanız sağlık raporu almak kalıyor. Eğer sağlık raporu da almışsanız THY tarafından belirlenen bir uçuş okuluna gönderilerek uçuşa yeternekli olup olmadığınız test ediliyor. Bu test 45er dakikalık 2-3 uçuştan oluşuyor. Bu aşamayı da geçmeniz durumunda Ankara ya da Eskişehir'deki uçuş okullarından birine takribi 1-1.5 yıllık bir eğitime gönderiliyorsunuz. Eğitim sonrasında gireceğiniz ATPL ve CPL sınavlarında başarılı olmanız durumunda istanbula dönerek 3 ay tip eğitimi alıyor ve İkinci pilot olarak uçuşlara başlıyorsunuz.. Önümüzdeki alımlarda başvuracak arkadaşlara şimdiden başarılar. İçinizdeki havacılık sevgisinin hiç azalmaması dileğiyle.. --Steelwings-- Edited by - Steelwings on 05/01/2005 00:32:23 |
Tegent
üye
Turkey
10
Cevap |
Gönderilme Tarihi - 05/01/2005 : 13:14:08
mrba verdiğin bilgiler için teşekkürler..bir kaç sorum olucak , yanıtlarsan sewinirim.. mezun olduğun okulun ve bölümün ? , kaç yaşında olduğun ? Tahmini kaç kişilk bir baş vuru oldu ? kaç kişi alındı? Bütün evraklar ve sağlık testleri tamam olan pilot adayları sence hangi mülakat bölümünde bir fark yaratarak seçiliyor? eğitiminde başarılar... AİR !!! |
Steelwings
üye
Turkey
5
Cevap |
Gönderilme Tarihi - 05/01/2005 : 22:49:25
Merhaba. Bu seneki ilana duydugum kadarıyla 400 kişi civarında bir basvuru oldu. Aslında basvuru sayısı daha fazla olmasına ragmen ilanda belirtilmeyen alanlardan gelen basvurular kabul edilmediği için sadece kabul edilen basvuru sayısı bu civardaymıs. Tüm testler sonunda 30-40 civari aday kaldı ki bu adaylar Eskişehir ya da Ankarada eğitim görüyor şu an. Aday belirleme sürecine bakarsak en önemli aşama psikomotor testi diyebilirim. Zira bu aşamada basvuran adayların yarıdan fazlası eleniyor. Keza mülakatta da pilotluga ne derece meraklı oldugunuzu ve istediğinizi test ediyorlar ki bu safhadan geçmek de daha çok senin pilotluğu ne derece istediğine bakıyor. Aday olarak seçilmekte yabancı dil ve askerlik de önemli diğer iki parametre.. Yüksek bir Toefl skoruna sahip ve askerliğini de yapmış bir aday diğerlerine göre avantaj sağlamış oluyor. O yüzden basvuracak adayın önceden Toefl'a iyi hazirlanarak elinden geldiğince yüksek bir puan almasını öneririm. Bu seneki basvurularda PPL ve CPL'e sahip olanlara öncelik tanınacaktı ancak gördüğüm kadarıyla basvuranların içerisinde hem mühendis olup hem de bu vasıflara sahip fazla aday yoktu. Ancak yine duyduğum kadarıyla önümüzdeki alımlarda avantajlı olmak için gerek yurtiçi gerekse yurtdışı kurslarda sözkonusu sertifikaları almak üzere bayâ basvuran kişi varmış. Umarım sorularına yeterince cevap vermişimdir. Selamlar & saygilar..--Steelwings-- Edited by - Steelwings on 13/01/2005 18:45:48 |
Tegent
üye
Turkey
10
Cevap |
Gönderilme Tarihi - 06/01/2005 : 11:42:58
İlgin için saol. Pilot olmak konusundaki merakım ve isteğim dışında.. Askerlik , en azından ppl setifikalarının eksikliği çok sorun yaratmaz umarım. Bir de şöyle bir sorun war , başvuru tarihinin ne zamn olucağı bir muamma , sizin dönem ki başvurularda öyle olmuştu hatırlıyorum , önce bir söylenti biçmin de çıktı, sonra bir internet adresinde ve bir kaç gazetede yer aldı pat diye başvuru tarihi. Şu sıralar yine alım olacağı konusunda konuşmalar geçiyor fakat tarih belli değil. 1ay , 2 ay ,1 hafta.. Şu sıralar toefl ahazırlanıyorum iyi bir puan alırım sanırım.AİR !!! |
Ucakmuhendisi
üye
3
Cevap |
Gönderilme Tarihi - 13/01/2005 : 14:54:06
Merhaba.. Benim sorum, THY'ye pilot alimi icin tum muhendislik bolumlerinin kabul edilip edilmedigi! Bir de egitim icin ne kadarlık bir süre öngörülüyor bir bilginiz var mi? İlginize simdiden tesekkürler. |
Steelwings
üye
Turkey
5
Cevap |
Gönderilme Tarihi - 13/01/2005 : 18:51:55
Alım ilanında hatırladığım kadarıyla mühendisliklerden Uçak/Havacılık, Uzay, Elektrik-Elektronik ve alt bölümleri, Bilgisayar, Makina ve Endüstri Mühendisliği dallarından aday kabul ediliyordu. Ayrıyeten Pilotaj bölümünden mezun olanlar da basvurabiliyordu. Eğitim için de öngörülen süre 14-16 ay civarı.--Steelwings-- |
yakovlev
üye
Turkey
87
Cevap |
Gönderilme Tarihi - 15/01/2005 : 09:14:41
ssslmlar thy bu pilot alımını 2009 a kadar yapcakmıiş ayrıca sartları tutmayan yani mühendis falan olmayan birçok kişi girmiş bu kursa bu doğru mu bilgilendiriseniz sevinirim yani birçok kişi torpille girdi ddiyorlargökhan |