ANASAYFA
Anasayfa | Forum Anasayfa | Profil | Kayıt | Aktif Konular | Arama
Kullanıcı İsmi
Şifre:
Şifremi bu bilgisayarda hatırla! 

Şifrenizi Unuttunuz mu?

Bütün Forumlar
 GENEL KONULAR
 "metal fırtına" yı okudunuzmu ?
 Yeni Konu  Konuyu Yanıtla
 Printer Çıkışı Al
Sayfa: 
of 2
Yazan Önceki Konu Konu Sonraki Konu  
fuatulas
üye

Turkey
223
Cevap
Gönderilme Tarihi - 29/01/2005 :  20:18:46  Profili Göster  Alıntıyla Brilikte Cevapla
bir süredir duyduğum bir kitap metal fırtına nihayet kitabı elinde gördüğüm bir arkadaşıma kitabı sordum anlata anlata bitiremedi o akşam yani dün akşam eve dönüş yolumu biraz değiştirirek kitapçıya uğrayıp aldım kitabı ve bütün gece kitabı elimden düşüremedim
kitabın iki yazarı ortaklaşa hazırlanmış orkun uçar ve burak turna tarafından yazılmış politik kurgu roman

romanda türk amerikan savaşı yazılı amerikalıların kuzey ıraktaki öncü timlerimize saldırmalarıyla başlıyor ve dünyaya türkler bize saldırdı şeklinde açıklıyorlar ve ipler geriliyor ve operasyon başlıyor ülkeyi işgal etmeye kadar gidiyor iş resmen ülkenin içine giriyorlar hatta Atanın kabrini bile bombalıyorlar istanbul ankara izmir heryer yanıyor ilk çözülense maalesef hava kuvettlerimiz oluyor uçaklar havalanıyor zaiyat veriyorlar ve zaiyat verdiriyorlar ama amerikanın elinde bulunan F-22 ler bizim uçakları alaşağı ediyor alanlar kevgire çevriliyor bizim üzerimizde değişik bombalar deniyorlar
neyse kitabı fazla anlatmayayım en iyisi alın okuyun

yazan herşey hayal gücüne dayansada insan düşünmeden edemiyor
bir gün bu adamların silahları gerçekten bize dönerse....?

fulas

huey
üye

38 Cevap
Gönderilme Tarihi - 30/01/2005 :  10:50:57  Profili Göster  Alıntıyla Brilikte Cevapla
Merhabalar

Ben o kitabı okudum ve dehşete kapıldım gerçekten. Seneryolar mantıklı ve insan gerçekten neden olmasın diyor. Özellikle su geliştirlen C-130 lardan atılan Slayer bombaları ve Apachelerin Hellfire ları .
Ama şunu söyleyim Kitabı okuduktan sonra amerikaya karşı olan görüşleriniz tamamen değişecektir arkadaşlar.!! Şu an gündemde olan konular la okdar uyuşuyorki yazılanlar .

Saygılarımla

Sayfa Başına Git

Anadolu_Kartalı
üye

Turkey
6 Cevap
Gönderilme Tarihi - 09/02/2005 :  07:39:55  Profili Göster  Ziyaret Anadolu_Kartalı'ın Anasayfasını  Alıntıyla Brilikte Cevapla
Merhabalar...
Genel Olarak Dikkatimi çeken kitaplardan dı.
Bende sizler gibi kitabı okudum genel olarakbilim kurgu ama kitap yazılanlar hiç bir zaman olmaz diye bir şey yok.
Bu konuda insan ciddi anlamada düşüncelere dalıyor.
Umarım Dünya da Kazanan hep Barış Olur..
Yurtta Sulh Cihanda Sulh..

[IMG]http://www.ugurisilak.org/msnmst.jpg[/IMG]
Sayfa Başına Git

fuatulas
üye

Turkey
223 Cevap
Gönderilme Tarihi - 09/02/2005 :  11:24:09  Profili Göster  Alıntıyla Brilikte Cevapla
sevgili mustafabey sizi burada görmek ne kadar güzel !

kendimi tanıtıyım yeni şafak fuat umarım hatırlarsın

kitaba gelince

bence bu kitap bir virüs
kitapta hava kuvvetlerimiz inanılmayacak bir sürede safdışı ediliyor ordumuz tarumar durumda ve tek çarenin şehir savaşı olması acı zırhlılarımız aptalca manevralarla kendilerini berteraf ediyorlar özel kuvvetlere kalıyor işimiz
teknolojik üstünlükte çok acı amerikan gelekurmayı savaşı uydu vasıtasıyla savaş alnındaki komutanlarla görüntülü iletişim kuruyor hatta olayı abartıp şavaştaki komutan bir basın toplantısına canlı olarak katılıyor bizim genel kurmaysa benzer bir şekilde ama teknolojik geriliği çok olan bir masanın etrafında ışıklı panonun önünde savaşı takib ediyor genel kurmay başkanı caresiz durumda savaş savaşarak kazanılmıyor başbakanın ülkenin yer altı zenginliklerini masaya koyarak diğer devletlerden yardım istiyor ayrıca amerikadaki nükleer bomba faciası varki tam bir terör eylemi ve bunu bir istihbarat görevlisi yapıyor ayrıca istihbaratımızın bile ikiye bölünüp amerikan yanlılarından oluşan bir istihbarat servisinin ağır basması çok üzücü
belkide en önemlisi halk direnişe katılmıyor her şey olup biterken halk hala olup bitenleri izlemek ve kendilerini saklanacak bir yer bulma çabasında şavaş bittikten sonra mürtet hava üssünün düzenleme çalışmalarına bir gurup köylü katılıyor herşey bittikten sonra bazı küçük direniş örgütleri kuruluyor bunların başında kanser olan genç bir kız var ve o örgütte adeta ışık hızıyla yükseliyo? ve sonunda kafasına bombayı yiyiyo tabii
bütün bunları okurken anlayamıyor insan çünki bilinç altımıza yerleşmiş olan böyle bir savaşın sonuçları merak ediliyor ve biran önce sona gelmek istediğinizden göremiyorsunuz

fulasSayfa Başına Git

Korgeneral
üye

USA
66 Cevap
Gönderilme Tarihi - 16/02/2005 :  15:55:47  Profili Göster  Alıntıyla Brilikte Cevapla
Sevgili Fuat
Bende kitabı okudum gercekten bir nefeste okudum konu ılgınc oldugu ıcın. Edebi yonunu elestırcek konumda degılım ama cok ıyı yazılmadıgı kanısındayım. Bunun yanı sıra olaylar o kadar yonlu anlatılmıskı dedıgın gıbı bır teror saldırısı nukleer bomba olayı cok sıradan bır olay mıs gıbı analtılmıs ısın garıbı dunyadanda hıc bır tepkı toplamıyor ajanın new yorktan kusatmadan kacısı ıse tam bır komedı. Dıkkatınızı cektımı tam bır tayyıp Erdogan reklamı sayın basbakımız o ustun zekası ve ongorusuyle olayı sıp dıye cozmus baskomutan olarak cumhurbaskanından hıc soz edılmıyor. Arada bızler sınırlenmıyelım dıye Ataturke bıraz ovgu var ama dıkkat edesenız oda ruhanı bır sekılde verılıyor naasının bulunamaması pılotun anıtkabrı bombalamaya gelırken ısık huzmesı gormesı gıbı.Tum kısıler ısımlerıyle verılırken abdullah gul tayyıp erdogan condelasa rıce gıbı genelkurmay baskanı dahıl hıc bır askerın adı verılmıyor oysa 2007 yılında genelkurmay baskanı Org Yasarbuyukanıt olacak eger o ayrılırsa Org Ilker Basbug olacak. Bunları yazamamıs YEMEMIS!!. Ordu okadar acız gosterılmıskı ve halk o kadar satılmıs gosterılmıskı ınanamazsınız sanırsınızkı kurtulus savasını Ataturk baska bır ulusla yapmıs.Ozetle RTE ye yaranmaya calısan ıkı adamın romanı gıbı geldı bana
saygılarımla

Sayfa Başına Git

fuatulas
üye

Turkey
223 Cevap
Gönderilme Tarihi - 17/02/2005 :  12:19:30  Profili Göster  Alıntıyla Brilikte Cevapla
sevgili korgeneral
aslına bakarsan rte ye büyük hakaret içeriyor bu kitap kitabın sonunda tayyip bey ile putin in bir telefon konuşması var ülkenin kurtuluşu için yapılan bor pazarlığı yani tayyib bey aslında ülkedeki bor madenini rusyaya peşkeş çekerek savaşın önünü alıyor anıtkabiri bombalamakla görevlendirilen kürt pilot ve yaşadıkları ayrıca pilota hedef koordinatlarının uçarken verilmesi çok manidar gerçekten ayrıca bizim inancımıza göre şehitlerimiz darta kalan askerlerimize yardım ederler onlarla birlikte savaşırlar bu kitapta ise yeşil ışık hüzmeleri ve at nalı sesleriyle birlikte gelen şehitlerimiz yalnıca şehit olanları toplayıp götürüyor savaşmak yok buda manidar

sanıtım bu cuma günü kanal 7 de iskele sancak programında metal fırtına tartışılacak gazeteciler edebiyatcılar stratajistler falan bence bu program kaçmaz ha kitabın yazarlarından biri de katılıyor programa

fulasSayfa Başına Git

Korgeneral
üye

USA
66 Cevap
Gönderilme Tarihi - 17/02/2005 :  16:37:56  Profili Göster  Alıntıyla Brilikte Cevapla
Sevgili Fuat
Haberim yoktu mutlaka seyredecegim.Ilgınc olacagı muhakkak. Orda olsaydım yazarlara neden baska ısımlerle askerlerın adını verdınızde gercek ısımlerıyle vermedınız dıye bunu gercekten cok merak ettım bırde Cumhurbaskanı sankı hıc yok boyle kurgusal bır romanda kı bazı teknık ayrıntılar gercekten ıyı verılmıs Turkıye Cumhurıyetınde anayasaya gore savas halınde baskomutanın Cumhurbaskanı oldugunun bılınmemesı mumkun degıl olay Mayıs 2007 de gecıyor yanlıs hatırlamıyorsam 2007 Nısanda da Sayın Cuhhurbaskanımızın gorev suresı doluyor sakın bu kıtapda RTE den bu yuzden cok bahsedılmıs olmasın nede olsa 2007 mayısta olası Cumhurbaskanlarındaan bırısı RTE de

Sayfa Başına Git

scorpion22
üye

Turkey
183 Cevap
Gönderilme Tarihi - 18/02/2005 :  22:50:19  Profili Göster   scorpion22 a bir ICQ mesajı Gönder  Alıntıyla Brilikte Cevapla
Eğer şuan mesajımı yeni okuyorsanız kanal 7de kitabın yazarlarının konuk olduğu bir program var.Mutlaka izlemelisiniz.

.........Sayfa Başına Git

scorpion22
üye

Turkey
183 Cevap
Gönderilme Tarihi - 18/02/2005 :  22:59:08  Profili Göster   scorpion22 a bir ICQ mesajı Gönder  Alıntıyla Brilikte Cevapla
Kitap hakkında şunu söylemek isterim ki çok yerinde bir konu ve zaman seçilmiş.Bunların bir çoğuna afganistan olayını izleyen ırak savaşından beri bende düşünüyordum.Çokta ütopik değil.Özellikle de irana düşen şu füzeden sonra endişelerim daha da artmaya başladı.Bu bir komplo teorisi olabilir ama küçük balık büyük balığı hep yutar.Amerikada büyük bir balık ve malesef ki başımızda da eskiden olduğu gibi Atatürk yok:(Bu kafayla gidersek bu tür tezler gerçek olacak sanırım.

scorpion22
üye

Turkey
183 Cevap
Gönderilme Tarihi - 18/02/2005 :  23:52:16  Profili Göster   scorpion22 a bir ICQ mesajı Gönder  Alıntıyla Brilikte Cevapla
Bu kitap bir yana...Olaya şöyle yaklaşalım.:konumu,tarihi ve bir çok kaynakları gereği yıllardır paylaşılamayan bir ülkeyiz.Üzerimizde oynanan oyunların sayısının haddi hesabı yok.Öyleki bunlar artık korkusuzca göz önüne dökülüyor ve bunu göremeyecek kadar boş ve umursamaz bir toplum olduk.Değerlerimizi yitirdik.Artık öyle 2.dünya savaşındaki gibi de duygusal güçle toplara tüfeklere karşı zafer kazanamayız.Bunlarda biliniyor ve planlar yapılıyor.daha geçen hafta Bush'un yeni dış işleri bakanı bir konuşmasında gaf yapmış:Türkiye deki iç savaş ifadesini kullanarak.Bu cümle kafalarındakinin bir yansımasıydı.Son zamanlarda olan tüm olaylara baktığımızda da bunu sinsice yapmaya çalıştıklarını görmüyormuyuz?.Hükümetimizle AB'ye alınma konusundaki pazarlıkların nereye gittiğini,Kürt sorununu,Dindeki menshep sorunlarını ve misyonerlik politikalarının,Ordumuza karşı yıpratma politikalarının ve halkın orduya olan güvenini sarsmaya çalışmanın,Ermeni sorununu yinelemenin vs...Okadar çokki...Bunlara 3.ana jet üssünün Nato üssü olması kararını dahi katabiliriz.Yani bu kitapta aslında ne yazıldığı önemli değil:Neden mi?Kitap okumadığımız için bu haldeyiz zaten.Ama okuyan birilerinin ilgisini çekti ve bizlerin ilgisini de etrafımızda olan bitenlere yönlendirdi.Bir gerçek var ki görmek istemesekte güçlü olan amerika ve istediği herşeyi yapıyor.Tüm dünyayı ve kendi halkını karşısına alarak ırak ve afganistana savaş actı bize neden açmasın?Tüm ülkeler bizi paylaşamadığı için kimse büyük parçayı alamadığı için hala ayaktayız.Kendimizi kandırmayalım tarihimizin en sallantılı dönemini yaşıyoruz.Şu da var amerikanın ya da başka bir ülkenin bize saldırması demek 3.dünya savaşı demekki çok yakın olmasada yaklaşıyor gibi.Deve kuşu gibi kafamızı toprağa gömerek hiç birşeyden kaçamayız.Uyutuluyoruz...Geçim sıkıntıları,hayat pahalılığı İMF'ye olan borçlar bizi ot haline getiren bir yaşama sürüklüyor ve uyuşturucu sadece birileri para kazanmak içinmi satıyor?Hayır.2004/2005 ÜLKEMİZDEKİ kullanıcı satısı ve yaşı nedir?Nerelerden ülkemize geliyor;?Kaynak neresi bir araştırın.Bunlar planlanıyor.Ortadoğu da israilin merkez olduğu amerikanın yönettiği bir plot bölgenin bizden nasıl beklentiler talep edilmesine neden olacağını kıbrıs sorununu bunların nasıl etkileyeceğini hiç düşündünüz mü.Bu karışıklıkta yunanistanla ilişkilerimiz nasıl olacak?Aslında okadar açık ki.Sınır komşunuz ve ayni dinden olduğunuz bir ülke ona yardım etmezseniz şeriat kanunlaryla cezanızı çekersiniz.Ya da amerika anlaşma maddelerine bir yenisini daha ekleyerek ufak çapta politik oyunlarla ipleri eline alabilir.Her iki türlü de zararlıyız.Batılı olma çabası kendine yetememezlik bir yanda,Müslüman bir devlet olmak diğer yanda.....Allah kolaylık versin zor iş....Ordumuza iyi bakalım başka kimseden hayır gelmez...Ne demişler Türkün Türkten başka dostu yokmuş...Keşke Atatürk olsaydı demeden de geçemeyeceğim çünkü dünyaya onun gibi başka bir lider gelmedi geleceğini de sanmam.

Bahadir
üye

USA
163 Cevap
Gönderilme Tarihi - 19/02/2005 :  20:11:33  Profili Göster  Ziyaret Bahadir'ın Anasayfasını  Alıntıyla Brilikte Cevapla
Nedense ozellikle bu aralar insanlarda muthis bir komplo teorisi sevdasi basladi.
Bence olaylara bu kadar makro duzeyde bakmak yerine biraz da mikro duzeyde bakmaniz lazim. Turkiye'nin uzerinde oynanan oyunlardan ziyade, Turkiye'de son 20 25 yilda neler dondugune bir bakin. Turkiye'nin nasil 250 milyar dolar dis borca ulastigini, nasil insanlarin "Turkiye'de bankaci olacagima, Amerika'da tuvalet temizlerim" mantiginda yetisitirildigine, dilimize "sorry, pardon, mersi" gibi sozcuklerin nasil yerlestigine bakin.

Ulkede yillardir suren butce aciklarinin, nasil ulkenin geleceginin ipotek edildigi dis borclarla kapatildigini, bunun da sonradan nasil Turkiye'nin harekat yetenegini nasil kisitladigini dusunun.

Dikkat ederseniz Tayyareci bile Turkiye'nin kucuk bir ornegi. Nasil insanlarin yazilari siliniyorsa, Turkiye'de de insanlara yasama hakki, calisma hakki nasil taninmadigini, torpilsiz nasil ise girilmedigini, calip cirpmanin, silahla isleri halletmenin, adam kayirmanin nasil yaygin oldugunu da unutmayalim.

Bu ulkede ogrenciler baslarina taktiklari basortuleri nedeni ile universiteler sokulmuyorlarsa, biz de bunu polis zoruyle engelliyorsa bunda bir carpiklik var demektir. Oysa bunun yerine Mekke Medine manzarali Suudi sermayesinin nasil Turkiye'de bir sermaye birikimi yarattigini, ulkede okuldan cok cami oldugunu, bunlarin da gelecegin imamlari yerine politikacilarini yetistirdigini gormezsek, sonra istedigimiz kadar yasaklayalim..

Cocuklarimaz matematigin en iyisini, bilimin felsefenin en iyisini ogretemedikten sonra, kahve koselerindeki "ulan bize bi petrol olsaydi" muhabbeti ile de memleketi kalkindirmaya calisalim..

Bence siz birakin Amerika'yla , Israil'le, Ingiltere ile, Japonya'yla ugrasmayi. Once kendi evimizi toplayamazsak, ticaret yapmasini ogrenemezsek, para kazanmasini, para harcamasini, urun uretmesini, urun tasarimini beceremezsek, iste boyle bos laflar, bos kitaplar, sabahlara kadar suren Cevizkabugu gibi programlarla "ya aslinda bak neler oluyor?" diyerek gecer gunlerimiz.

Sevgiler,

Bahadir

Sayfa Başına Git

scorpion22
üye

Turkey
183 Cevap
Gönderilme Tarihi - 21/02/2005 :  11:13:46  Profili Göster   scorpion22 a bir ICQ mesajı Gönder  Alıntıyla Brilikte Cevapla
Bence bu topic'i açan arkadaşta bizim bu sorunlarımızın fazlasıyla farkında olmakla birlikte bu konu hakkında da hayatının önemli bir kısmında çeşitli tartışmalara katılmıştır.Bizim gümdemi meşgul eden bir konuyu erkenden tartışmaya sunmamız komplo teorisi üretmeye meraklı olmamızdan yada gerçeklerimizin farkında olmamamızdan kaynaklanmıyor.Bir de şu açıdan bakmalısın yıllardır birileri bu senin çözmemiz için düşünmemiz gerektiğini söylediğin konuları fazlasıyla tartıştı.Hatta kahvelerimizdeki insanlardan ev hanımlarına ve esnafa kadar ama değişen ne?Hiç...Yani konuşarak halledemeyiz bunları.Neden?Yasaları biz koymuyor siyasilerimizin yaptığı hiçleri öylece izliyoruz.Fakat bu kitabın üzerin de de yazdığı gibi politik kurgu:Aynen bilim kurgu gibi fikirler önce yazılıp paylaşılır ortam hazırlanır ve gerçekleştirmek için zamanı beklenir.Böyle birşey olacak diye kimse diretmiyor.OLabilirliğini ve amerikanında bu tür yöntemler kullanarak savaşlarını planladığını vede bunun bir taktik olduğunu göstermek paylaşmak istiyorlar.Bence.......Kİ şu da var ikiz kulelerin yıkıldığı tarihte bir film yayınlanmıştı.Yıkılmadan önce çekilmiş ve tesadüfki yıkıldığı tarihlerde yayına koyulmuş bir film.Hollywood hep amerikayı kahraman yapacak psikolojik ağırlıklı filimler yapmıştır yani istediği gibi göstermiştir.Ama ordularının ne kadar güçlü olduğunu afganistan ve ırak savaşında gördük.Sadece teknoloji.Onu bile kullanmaktan aciz kaldıkları da olmadı değil.Neyse kısacası bu tür bir ilkin en azından bizlere farklı bir açıdan bakmayı öğretmesi ütopik olsada gerçekçiliğini tartışsakta bir kazanç olduğunu düşünüyorum.Yazılış amacına ulaşmış olacak ki BUSH gecen gün Türkiye de anti amerikan karşıtları olduğunu onlarınsa bizlerle yakınlaşmak istediklerini bu görüşlerin engel olmasından korktuklarını söylediler.Bu kadar kısa sürede bir kitap onlara ulaşmış ve tedirgin etmişse mutlaka bir sebebi vardır.Aradaki dengeyi sağlayacak olanlar sadece ordumuz.Yapılan anlaşmalar da verilen tavizlerde bunların çok daha fazlaları var burda biz sadece bir arkadaşımızın okuduğu bir kitabı tavsiye etmesiyle bu tartışmaya girdik.Farklı yönlere kaydırmayalım olayı.Hem bizim kendimiz olmamızın yolu bağımsızlığımızdan geçiyor.Bir savaş tehtidi altındayken açlık sınırımızdan bahsetmezsiniz umarım.Atatürk'ün bize verdiği şeylerin ne kadar değerli olduğundan haberdar değiliz sanırım..Ama normal kaybedene kadar hiç birşeyin değerini anlayamayız..ORTADAKİ TEK GERÇEK BİZİM BİZ OLMAMIZ VAR OLDUĞUMUZ SÜRECE HEP ZOR OLACAK VE BU TÜR KOMPLO TEORİLERİNİ YABANA ATMAKSA ÇOK APTALCA ..çÜNKÜ SANDIĞIMIZDAN DAHA DEĞERLİYİZ VE TÜM DÜNYA BİZE SAHİP OLMAK İÇİN BU SAÇMALIKLARI DENEMEK ZORUNDA DA KALACAKTIR.kULAKLARIMIZI TIKAMAK YERİNE GERÇEKÇİ BİR YAKLAŞIMLA NE KADAR CİDDİYE ALMAMIZ GEREKTİĞİNİ DÜŞÜNELİM.gERÇEKTEN MANTIKSIZSA ZATEN KONUŞULMAYACAKTIR DA.

.........

Edited by - scorpion22 on 06/03/2005 22:25:50Sayfa Başına Git

pilotgökçe
üye

Turkey
78 Cevap
Gönderilme Tarihi - 24/02/2005 :  09:23:30  Profili Göster  Alıntıyla Brilikte Cevapla
OKUMADIM YORUM YAPMAYACAGIMSayfa Başına Git
wizzo
üye

USA
56 Cevap
Gönderilme Tarihi - 25/02/2005 :  03:50:42  Profili Göster   wizzo a bir ICQ mesajı Gönder  Alıntıyla Brilikte Cevapla
Merhabalar!
Malesef kitap henuz elime gecmedi,Amerika'da oldugum icin de programi izleyemedim,izleyen arkadaslar bir zahmet programda neler konusuldugunu yazarsa cok sevinirim.
Sevgi ve saygi ile yasayin...

I'D RATHER BE FLYING!Sayfa Başına Git

hakan737
üye

Turkey
279 Cevap
Gönderilme Tarihi - 26/02/2005 :  21:40:32  Profili Göster  Ziyaret hakan737'ın Anasayfasını  Alıntıyla Brilikte Cevapla
kitap hafta ici elime gecti, esim hediye etti cok merak ettim diye :) bugun bitirdim..

edebi olarak; daha emekleme safhasında bir kurgu-roman. çok profesyonel değil, amatörde değil ama içinde çok fazla gozume batan tekrarlar, ifadeler, anlatımlar var. bu konunun hakkı bu kadar sayfalık değil en az 3misli olmalıydı.Aynı glenn meada'nın 8.gün'ü gibi. çok gereksiz teşbihler var. amerikalıların psikolojik savaş taktiği kadar kitapta bize yönelik Türklere ait vicdani duygu yüklemesi psikoljisi de var. (mahşerden gelen atlılar gibi)
Kahramanlar bazen iyi seçilmiş bazen sıradan ama genelde boşa harcanmış karakterler gibi geldi.Genel kurmay başkanımız çok gözü yaşlı gereğinden fazla duygusal, askerin sert mizacının yanında duygusal zayıflık öğeleride çok açık. Türklere özgü askeri hiyerarşinin gücü çok açık ve net. Terarlanan cümleler "tüm dünyada dalgalanan heyecan dalgası...","-birşeyin- ortadan ikiye ayrılması",çok bulutlu gözler olması. Savaş sahnelerini gözümde canlandırdım fena olmadı.Gri takım'ın yaratılması iyi bir çalışma ama "ergenekon" harcandı, kayboldu. Daha epeyce şeyler var.Açıkçası beklentimin çok altında sürükleyiciliği olan bir kitap. (bana göre)

teknik olarak; Türk ordusu nerdeyse peşmerge gibi!!! hallaç pamuğu gibi atılıyor, taktik uygulama "0"..keklikten beterler...
Ben ordumuzun teknik olarak çok geliştiğini savunmuyorum ama buradaki Türk ordusu kurtuluş savaşından 30 yıl ilerde daha fazla değil..gerek komuta gerek harekat! NE olursa olsun böyle bir saldırıda bu kadar kolay harcanabileceğimizi sanmıyorum. Gereğinden fazla "komplo teorisi"ni desteklemek amacıyla abartılı bir Türk ordusu zaafiyeti var. Koskoca ülke uyduruk bir tek dosyanın sümen altı edilmesiylemi savaşı göremiyor! çok zayıf bir noktadan yakalanmış! Oysa Türkiyede istihbarat 3 bağımsız bilinen kol ile çalışır.bilinmeyenleri siz düşünün. Dünyanın 3. veya 4. düzenli ordusu iki bozgunla gerilla savaşına dönüyor!
tamam kurgunun temel noktaları gerçek zamanlı konular ile %80 örtüşüyor ama işleniş biçimi çok basite indirgenmiş.
Koca Türk hava kuvvetleri bu kadar çabukmu yokolacak.
Washington DC'yi nükleer bomba ile uçurmak iyi bir fikir ama bir değil iki bomba sırt çantası ile taşınırmı? c4'mü bunlar? en basit anlamda bir kurşun muhfazaya ihtiyacı yokmu? eksik detay.

daha çooook var bunun gibi. teknik hatalar gırla..ha temel anlamda potansiyel bir "yavuz hırsız ev sahibini bastırır" senaryosu..ona kabul. ama hiçmi Türk TV'leri yayın yapmıyor? jenerator denen birşey, mobil naklen yayın istasyonları var. yayını karıştırsalar bile nereye kadar? vsvsvsvsv

yazarken bile sıkıldım

Hakan737Guven

Edited by - hakan737 on 27/02/2005 14:43:43Sayfa Başına Git

wizzo
üye

USA
56 Cevap
Gönderilme Tarihi - 27/02/2005 :  01:36:03  Profili Göster   wizzo a bir ICQ mesajı Gönder  Alıntıyla Brilikte Cevapla
Gerci ben programda konusulanlari ,gorusleri merak etmistim ama yine de kitabi anlatma caban icin tesekkurler Hakan okurken ben de slklldlm :)
Sanirim farkli olsun,cesni olsun,fikir versin diye yazilmis bir kitap (konu ve zamanlama iyi secilmis anlasilan) ama tabiiki okuyana kadar birsey soylemem.
Sevgi ve saygiyla yasayin...

I'D RATHER BE FLYING!Sayfa Başına Git

Korgeneral
üye

USA
66 Cevap
Gönderilme Tarihi - 01/03/2005 :  15:13:47  Profili Göster  Alıntıyla Brilikte Cevapla
Sevgili Tayyerciler
Gecen Cumartesi Flash TV de ceviz kabugunda Metal Fırtınanın yazarları cıktı cok ateslı tartısmalar oldu. Yazarlardan birisi ( sakallı olanı) bır emekli Kurmay Albaya askeri bilgisini sınamak amacıyla! siz F16 ile F 22 nın muharebe sırasında birbirine ustunluk oranını bılıyormusunuz dıye dahice bir soru sordu.( aklınca THK ıle USAF ı karsılastırdı) Bildigim kadarıyla F22 2010 yılında USAF envanterine gırecek ve bu ıkı ucak arasında olculmus yada saptanmıs bir kill ratio yok. Bu konuda bilgisi olanların yazmasını rıca edıyorum.
saygılarımla

Sayfa Başına Git

orko_8
üye

Turkey
58 Cevap
Gönderilme Tarihi - 01/03/2005 :  16:51:59  Profili Göster   orko_8 a bir ICQ mesajı Gönder  Alıntıyla Brilikte Cevapla
Yazarların F-22 diye bir uçak olmadığını bilmemesi bir yana (resmi sertifikasyon F/A-22'dir, o derece ince ayrıntıya giren bir kitap yazılıyorsa bu kalın ayrıntı da bilinmelidir), sergiledikleri tavrın ne derece terbiye ve saygı sınırları dahilinde kaldığı önemli bir konu.

F/A-22 Raptor'un üretimine başlandı. IOC (Initial Operational Capability) denen safhada düşük hızlı ön-üretim ve filo hizmetine giriş devam ediyor. Aralık ayında Edwards üssündeki kazadan sonra bir süre uçuşlar durduruluştu, geçenlerde tekrar başladı. Uçağın gerekliliği ve envantere ne kadar alınacağı konusunda ABD'de çok ateşli tartışmalar devam etmekte, en son 180 civarı bir sayıya düşmüş durumda. Dolayısıyla birim fiyat da astronomik seviyelere fırladı, en son 250 milyon dolar civarıydı diye hatırlıyorum. Geleceği çok da toz pembe değil yani bu uçağın.

2005'de ön-seri üretimine yeni başlanmış bir uçağın 2 sene sonra topyekün bir saldırı - işgal harekatında kullanılacağını iddia etmek nasıl bir mantık ürünüdür, düşünmesi bile rahatsızlık verici. Hizmete 2009 civarında girecek CVN-77 George Bush uçak gemisinin 2007'de kullanılıyor olması da ilk akla gelen "akıllara seza" başka bir nokta.

Söylenecek, yazılacak çok şey var ama değer mi?

Sayfa Başına Git

piloçe
üye

Turkey
117 Cevap
Gönderilme Tarihi - 01/03/2005 :  18:09:24  Profili Göster  Alıntıyla Brilikte Cevapla
bu yazılanları okuyunca, bende kitabı almaya karar verdim. Henüz yeni başladım ama çok beyendim. Bence yazarlar böyle bir konu seşmekle akıllılık etmiş. Çok satılacağı belliydi. Kitabı elimde gören herkez bir bakabilir miyim diyerek alıyor elimden. Herkesin ilgisini çekmişe benziyor.

PİLOÇE
tugce@eser.gen.trSayfa Başına Git

mc18
üye

Turkey
4 Cevap
Gönderilme Tarihi - 05/03/2005 :  11:19:45  Profili Göster  Alıntıyla Brilikte Cevapla
merhaba arkadaşlar ben mç

Yaşam insana kendisinden çok başkaları ile ilgilen meyi mi ver miş bilemiyorum.Türkiye o kadar basit bir ülke değil olamazda bırak ABD yi Çin bile gelse işin içinden çıkamaz bir kere biz sunni(yapay) bir ülke değiliz birilirin sömürüsü hiç değiliz.Kendinizi ıraklı yerine koyun (ırakın anlamı bile ney belli değil).Türkmenlerin,Şiaların,Kürtlerin oluşturduğu tamamen yapay bir devlet kimimiz hazmeder evde otururken sokaktan elin yabancı askerinin geçmesini evleri basıp kafasına göre at koşturmasını aynı şeyleri biz 1.Dünya savaşında ve Kurtuluş cevabında vermedik mi? Türkiyenin Milyonlarca gurbetçisi,dostu var.Türkiye ye bir savaş demek dünyaya savaş demek.ABD,AB, ve dünyanın herhangi bir noktasındada olsa bir Türkiye vatandaşı ülkesi için o an aklı yettiğince elinden geldiğince bişeyler yapacaktır.Kişisel olarak öyle bir şeyi hayal ettiğimde ülkem için canımı malımı her ne varsa herşeyimi ortaya koymaya müktedir olduğuma inanıyorum.Ve şunuda unutmayın iranı sevmesekte aynı doğal yapıya o da sahip.Ortadoğu ülkelerini küçümsemeyelim peygamberleri çıkaran insanlığı kökten değiştiren tüm düsturlar olgular bu diyardan çıkmıştır.ve
inanın ne zaman olacak bilemiyorum ama büyük dünya savaşıda yine bu diyardan çıkacak. şimdiye kadar ölen insanların sayısı yaşayan insanların sayısından çok azdır.İnsanlık tarihinin yaklaşık 2 milyon sene ve dünya nüfusunun 6 milyardan fazla olduğunu düşünürsek bunu böyle bir savaşta tersine döndereceğimizi unutmayalım yani dünya kırılır.artık ne olur bilemeyiz 90 yıldır uyanmayan devi kimsenin (kendini dünyanın başkanı zanneden PUştun bile ) uyandıracağını zannetmiyorum .
Saygılarımla Hatam varsa affola.

Sayfa Başına Git

silentwarrior
üye

17 Cevap
Gönderilme Tarihi - 05/03/2005 :  19:42:16  Profili Göster  Alıntıyla Brilikte Cevapla
selam,

Gözden kaçırdığımız bi şeyler var, dersem...
ve...mucizelerin değil, inançların, aklın alabileceği yegane savaşın "BİZ OLMAK" olduğunu söylesem...
çok mu abartmış olurum..?
Düşüncesi bile çok ürkütücü; bu Aziz Vatanın öyle bir durumda neler yapabileceğini elbette tüm dünya biliyor...Ama onları korkutan biz değiliz...
Bizim yapabileceklerimiz...
Ben diyorum ki; öyle bir anda "Canımızı, malımızı" ortaya koyarak elimizden gelenin en iyisini yapacağımıza; neden aynı hareketi şu sıralar yapmayalım???

Askerlerimizi, bir avuç serseri ile birlikte sıkıştırmaya cesaret eden bir anlayışa karşı en iyi savaş sulh zamanında verilmez mi?

maviniz daima yukarda olsun

Sayfa Başına Git

Konu 2 Sayfa Uzunluğunda:
  1  2

Yeni Konu  Konuyu Yanıtla
 Printer Çıkışı Al
Sıçra:

Tayyareci Forum : İKOVAN BİLİŞİM

Go To Top Of Page
Snitz Forums 2000