TÜRK HAVA KURUMU TARAFINDAN AÇILAN ÜCRETLİ PARAŞÜT KURSLARINA
KATILMAK İSTEYENLER İÇİN BİLGİ
KATILIM ŞARTLARI
15 yaşını bitirmiş 16 yaşından gün almış , sağlık ve Spor kondisyon bakımından engeli olmayan En az İlköğretim Okulu Mezunu ,en az 1.50 m, en fazla 1.95 m. boyunda 45 kg. - 90 kğ arası kiloda istekli her kişi eğitimler sonunda 4000 feet irtifadan tek başına kanat profilli kumanda edilebilir ( ilk atlayışlar için otomatik açılışlı sistem kullanılır) eğitim paraşütleri ile atlayış yapabilir.
KURSUN İÇERİĞİ
Kurslar maksimum 16 kişilik ve 10 atlayış olarak planlanır. Kursta kanat profilli eğitim paraşütleri kullanılmaktadır. Kurslar 10 günlük sürede tamamlanmaktadır. İsteyen öğrenciler devam eden tarihlerde ücreti karşılığı atlayışlara devam edebilir. Kursun başlaması ile birlikte ilk dört gün yerde eğitimler devam eder toplam 29.00 saat ders sonunda yazılı sınav yapılır. Sınavda başarılı olanlar atlayışlara başlatılır. Kursiyerler bir gün önce eğitim merkezine gelerek kayıtlarını yaptırmalıdırlar. Tüm faaliyetler boyunca kursiyerler sigortalıdır Kaza Sigortası ( bedeli kursiyer tarafından ödenerek ) THK tarafından yapılır. (bir aylık sigorta bedeli 35 YTL’dir). THK Türkkuşu Paraşüt Okulu tarafından herhangi bir nedenle atlayış yaptırılamazsa daha sonraki günlerde atlayışları tamamlanır.Atlayışlar dahilinde hayati tehlike gösterenlerin atlayışları durdurulur. Kursiyerin başarısızlığından kaynaklanan emniyetsiz durumları önlemek için atlayışları kesildiğinde ve/veya kursiyerin kendi isteği ile kursu yarım bırakması halinde alınan ücret iade edilmez.
KURSUN YAPILACAĞI EĞİTİM MERKEZİ HAKKINDA GENEL BİLGİ
Eğitimler Selçuk/EFES Havaalanı Eğitim Merkezinde planlanmıştır. Eğitim Merkezi Selçuk Kasabasında olup, İzmir’e bağlıdır. Selçuk kasabasına 1,5 km Kuşadası na 19 km İzmire 70 km mesafededir. Konaklama ve yemek ihtiyaçları kursiyerlerin kendi sorumluluğundadır. Selçuk’ta çok sayıda pansiyon, motel, otel mevcut olup, konaklama seçenekleri istekleri karşılayabilecek şekildi çeşitlidir.
GEREKLİ BELGELER
1. SAĞLIK RAPORU: Bulundukları bölgeden sağlık kurulu raporu almak isteyenler; mutlaka tam teşekküllü bir Devlet Hastanesinden rapor alacaklar ve karar hanesine UÇUŞA / ATLAYIŞA ELVERİŞLİDİR kaydı bulunacaktır. (Sağlık Ocakları veya Hükümet Tabiplerinden alınan raporlar ile yukarıdaki kaydın karar hanesinde yazılı olmadığı sağlık raporu işlem görmez) Sağlık raporu 24 ay geçerlidir.
2. TAAHÜTNAME –MUVAFAKATNAME
3. TAHSİL DERECESİNİ GÖSTEREN BELGE : Diploma, diploma süreti, okul çıkış belgesi veya Okul Müdürlüğünden alınacak öğrenci belgesi veya eğitim durumunu gösterir bir belge.
4. NÜFUS CÜZDANI: Arkalı önlü fotokopisi.
5. KAN GRUBU BELGESİ : Aslı veya fotokopisi/ehliyetteki kan grubu belgesi görünecek şekilde fotokopisi geçerli olur.
6. 4 ADET VESİKALIK FOTOGRAF : 4.5 X 6 cm ebatında (son 6 ay içerisinde çekilmiş, önden başı açık ve düzgün kıyafetli olacak)
KURS ÜCRETLERİ
Kurs ücreti olarak 215 EURO ( KDV dahil) veya Merkez Bankası döviz alış kuru karşılığı TL’nin THK. Hava Taksi işletmesinin Halk Bankası Ulus/ANKARA Şubesi nezdindeki 2P 000009 Nolu Euro veya 13000002 Nolu TL hesabına kurs başlama tarihinden önce yatırılacaktır.
2005 YILI ÜCRETLİ PARAŞÜT KURS TARİHLERİ
04 – 13 NİSAN 2005
18 – 27 NİSAN 2005
09 - 18 MAYIS 2005
04 – 13 TEMMUZ 2005
16 – 25 TEMMUZ 2005
30 TEMMUZ – 08 AĞUSTOS 2005 İRTİBAT TELEFON NUMARALARI
13 – 22 AĞUSTOS 20005 THK.Gnl.Bşk.lığı : 0 312 310 48 40/294
04 – 13 EYLÜL 2005 Türkkuşu : 0 312 245 24 56/273
18 - 27 EYLÜL 2005 Prş.Ok.Md. H.ÖZİL : 0 505 691 87 10
02 – 10 EKİM 2005 Hrk.Eğt.Pln.A. Ş.ERTAN : 0533 630 69 91