ANASAYFA
Anasayfa | Forum Anasayfa | Profil | Kayıt | Aktif Konular | Arama
Kullanıcı İsmi
Şifre:
Şifremi bu bilgisayarda hatırla! 

Şifrenizi Unuttunuz mu?

Bütün Forumlar
 GENEL KONULAR
 Pilotluk- Üniversite bağlantısı?
 Yeni Konu  Konuyu Yanıtla
 Printer Çıkışı Al
Sayfa: 
of 2
Yazan Önceki Konu Konu Sonraki Konu  
DEVIL
üye

Turkey
108
Cevap
Gönderilme Tarihi - 17/08/2004 :  11:06:21  Profili Göster  DEVIL 'a bir ICQ Mesajı Gönder  Alıntıyla Brilikte Cevapla
Arkadaşlar selamlar; Benim sormak istediğim. Özel havayolarında(malum THY sadece mühendis ve pilotaj mezunu alacak) Pilot olabilmek için Üniversite mezu olmak şartmı? Ben CPL alıncaya kadar yaklaşık 3-4 yıl geçecek o zamana kadar üniv. mezunu olma şartı gelebilirmi. Yani Ben Açıköğretim öğrencisiyim. Açıköğretim Sonuçta lisans düzeyi. ama özel şirketlerden çoğu örgün öğretim mezunu istiyor. Ve eğitim veren uçuş kurslarında üniv. mezunu istemeye başladı(SHYO gibi). Şansım nedri bu konu hakkında. Teşekkürler.

wribro
üye

Turkey
13 Cevap
Gönderilme Tarihi - 17/08/2004 :  13:37:54  Profili Göster   wribro a bir ICQ mesajı Gönder  Alıntıyla Brilikte Cevapla
ne senden ne benden pilot olur kardeşim varalım gidelim işimize
WRIght-BROthers

Sayfa Başına Git

DEVIL
üye

Turkey
108 Cevap
Gönderilme Tarihi - 18/08/2004 :  12:18:16  Profili Göster   DEVIL a bir ICQ mesajı Gönder  Alıntıyla Brilikte Cevapla
Seni bilmem ama benden pilot olur, Eğer bu üniv. mevzusunu açıkça öğrenebilirsem. Yardımcı olacak kimse yok mu bu konu hakkında?

Sayfa Başına Git

planorcu
üye

Turkey
21 Cevap
Gönderilme Tarihi - 18/08/2004 :  22:51:48  Profili Göster  Ziyaret planorcu'ın Anasayfasını  Alıntıyla Brilikte Cevapla
Arkadaşlar kimsenin hevesini kırmaya gerek yok diye düşünüyorum, bu işler tırmalamayla olur!!! Açıköğretim mevzuunu araştırıp mail atıcam...
Sayfa Başına Git
piloçe
üye

Turkey
117 Cevap
Gönderilme Tarihi - 19/08/2004 :  09:55:00  Profili Göster  Alıntıyla Brilikte Cevapla
quote:

ne senden ne benden pilot olur kardeşim varalım gidelim işimize
WRIght-BROthers

Sevgili wribro arkadaşım. Madem pilot olma umudu diye bir şey taşımıyorsun. O halde bu sitede işin ne? Hayır yani sen istersen bu umudu taşıma ama başkasının umudunu da engellemeye çalışma istersen. Biliyorsun ki umut başarılı olmak isteyen bir insanın en değerli duygusudur. Ve umut onu taşıyan insanlara "başarıcam" diye başlayıp önüne ne engel çıkarsa çıksın aynı kararlılık ve aynı disiplinle ilerlemeyi öğretir. Bu insanlara yardım etmeye çalışmakta bizim görevimizdir. Devil Arkadaşım sorduğun sorunun cevabını bilmiyorum ama eğer bir bilgi edinebilirsem sana yardımcı olabilirim.

Sayfa Başına Git

birgi
üye

Turkey
392 Cevap
Gönderilme Tarihi - 19/08/2004 :  15:18:16  Profili Göster  Alıntıyla Brilikte Cevapla
SHYO pilotaj mezunları bile hemen iş bulamıyor T.C'de.Kasıp cpl alananların halini siz düşünün.

BirgiSayfa Başına Git

wribro
üye

Turkey
13 Cevap
Gönderilme Tarihi - 25/08/2004 :  17:52:05  Profili Göster   wribro a bir ICQ mesajı Gönder  Alıntıyla Brilikte Cevapla
sevgili piloçe arkadaşım sadece pilot olmaklamı havacı olunuyor ya üniversitelerin uçak/havacılık motr-gövde bakım bölümleri boşu boşuna mı
kuruldu?benim buradaki amacım pilot olmak değil zaten benim amacım uçak mühendisi olan arkadaşlarla kontak kurabilmektir

Sayfa Başına Git

piloçe
üye

Turkey
117 Cevap
Gönderilme Tarihi - 26/08/2004 :  08:45:51  Profili Göster  Alıntıyla Brilikte Cevapla
sevgili wribro arkadaşım. O halde kendi işini hallet. Benim söylemek istediğim ben var olduğum sürece hiç kimse umut kıramaz. Üzgünüm bu konuda biraz hassasım. Kendi yaşantım ve sorunlarımdan olmalı. Bunlar yüzünden moral mozduysam da üzgünüm.

PİLOÇE
tugce@eser.gen.tr

Sayfa Başına Git

wribro
üye

Turkey
13 Cevap
Gönderilme Tarihi - 29/08/2004 :  15:31:57  Profili Göster   wribro a bir ICQ mesajı Gönder  Alıntıyla Brilikte Cevapla
tamam arkadasim

Sayfa Başına Git

tuncas
üye

Turkey
27 Cevap
Gönderilme Tarihi - 03/09/2004 :  01:39:39  Profili Göster   tuncas a bir ICQ mesajı Gönder  Alıntıyla Brilikte Cevapla
quote:

SHYO pilotaj mezunları bile hemen iş bulamıyor T.C'de.Kasıp cpl alananların halini siz düşünün.

Birgi

Birgi bence sen yanlış bilgi edinmişsin..SHYO mezunları THY de belirtlilen sene boyunca zorunlu hizmet veriyorlar.. Ki zorunlu hizmet sadece adı sonuçta Türkiye deki en iyi havayolu şirketi ve aynı sınıflar içerisinde alınabilecek en yüksek maaş ile işe başlıyorsun...

.....tnc

tunca1903@hotmail.comSayfa Başına Git

tuncas
üye

Turkey
27 Cevap
Gönderilme Tarihi - 03/09/2004 :  01:43:14  Profili Göster   tuncas a bir ICQ mesajı Gönder  Alıntıyla Brilikte Cevapla
quote:

Arkadaşlar selamlar; Benim sormak istediğim. Özel havayolarında(malum THY sadece mühendis ve pilotaj mezunu alacak) Pilot olabilmek için Üniversite mezu olmak şartmı? Ben CPL alıncaya kadar yaklaşık 3-4 yıl geçecek o zamana kadar üniv. mezunu olma şartı gelebilirmi. Yani Ben Açıköğretim öğrencisiyim. Açıköğretim Sonuçta lisans düzeyi. ama özel şirketlerden çoğu örgün öğretim mezunu istiyor. Ve eğitim veren uçuş kurslarında üniv. mezunu istemeye başladı(SHYO gibi). Şansım nedri bu konu hakkında. Teşekkürler.

Valla arkadaşım benim bildiğim 4 yıllık mühendislik bölümü mezunu arkadaşlar 4oooo $ vererek ticari pilot lisansı alabiliyorlar SHYO dan ama açıköğretimdeki bölümün ne bilemediğimden yardımcı olamıyorum..Eğer sayısal bölümle ilgiliyse ve maddi durumun uygunsa başvurabilirsin.

.....tnc

tunca1903@hotmail.comSayfa Başına Git

birgi
üye

Turkey
392 Cevap
Gönderilme Tarihi - 04/09/2004 :  15:54:20  Profili Göster  Alıntıyla Brilikte Cevapla
quote:

quote:

Birgi

Birgi bence sen yanlış bilgi edinmişsin..SHYO mezunları THY de belirtlilen sene boyunca zorunlu hizmet veriyorlar.. Ki zorunlu hizmet sadece adı sonuçta Türkiye deki en iyi havayolu şirketi ve aynı sınıflar içerisinde alınabilecek en yüksek maaş ile işe başlıyorsun...

.....tnc

tunca1903@hotmail.com

Eğitimi THY verse zorunlu hizmet olur,eğitimin karşılığı olarak ama eğitimi veren SHYO yani Anadolu Üniversitesi.

BirgiSayfa Başına Git

planorcu
üye

Turkey
21 Cevap
Gönderilme Tarihi - 05/09/2004 :  16:16:59  Profili Göster  Ziyaret planorcu'ın Anasayfasını  Alıntıyla Brilikte Cevapla
Bu konuda birgiye katılıyorum. SHYO dan mezun olunca kimseye zorunlu hizmetin yok, sadece su ara THY'nin alımlarındaki şart olan 15 sene zorunlu hizmet var onuda isteyen,kabul eder isteyen etmez...

Kuşlar uçuşuma ,kızlar gülüşüme hasta :)
keep your flying...Sayfa Başına Git

MightyWing
üye

15 Cevap
Gönderilme Tarihi - 13/01/2005 :  12:31:49  Profili Göster  Alıntıyla Brilikte Cevapla
Arkadaşlar mezun olana THY'ye zorunlu hizmet diye bişi yok. Ama mezunlarımızın %90'ı THY'de olarak çalışıyorlar ki Türkiye'de birçok pilotun hayalidir. Kursiyer olarak almak istediğin sertifikaya göre 30000-40000$ arası bir ücretle 18 ayda ATPL için hak kazanıyosun. Ayrıca IR, twin engine ve BE-90 type rate ve "CRM eğitimi" aldığına dair bir de dilekçe alıyosun bu eğitimin sonunda. THY'ye mühendislikten girenlerin birçoğu da burada eğitimini görüyo zaten. Zorunlu hizmet olayı onlar için geçerli olabilir. Ayrıca lisans çevirmek ve hehangi bir kısmın eğitimini almak için gelmiş birsürü insan var. Polis helikopter pilotları bile geliyor. 2yıl öncesine kadar pek sakindik, sektör patlayınca herkes soluğu burada alıyor bu ara...Sayfa Başına Git
SPOİLER
üye

Turkey
3 Cevap
Gönderilme Tarihi - 20/01/2005 :  12:13:25  Profili Göster  Alıntıyla Brilikte Cevapla
iyi günler
ben şu anda SHYO da öğrenciyim ve okulu bitirince lisans sınavından sonra THY 2 yıllık zorunlu olarak çalıştıktan sonra ( bence haklı olarak ) çünkü eskiden lisansı eline alan hemen THY bırakıp özel şirkete geçiyorlarmış buda THY zorda bırakıyor çünkü o yetiştiriyor ama meyvesini başkaları yiyiyor.O 2 yıldan sonrada ister THY kalırsınız (ben öyle yapmayı düşünüyorum )ister özel şirkete geçersiniz size bağlı bir şey bu

Sayfa Başına Git

Bahadir
üye

USA
163 Cevap
Gönderilme Tarihi - 22/01/2005 :  00:19:55  Profili Göster  Ziyaret Bahadir'ın Anasayfasını  Alıntıyla Brilikte Cevapla
MightyWing,
CE-90 type rating i nereden cikti? CE-90 type rating gerektirmeyen bir ucak. Bu konuda emin misin?

Sayfa Başına Git

Black
üye

50 Cevap
Gönderilme Tarihi - 22/01/2005 :  15:00:34  Profili Göster  Alıntıyla Brilikte Cevapla
Herkese Merhabalar..

Türk Sivil Havacılık Mevzuatına göre Ticari Pilot olabilmeniz için gereken eğitim seviyesi lise düzeyindedir;yani lise mezunu iseniz Ticari Pilot olabilir ve havayollarında uçabilirsiniz bu konuda herhangi bir tahdit yok.
Ancak son yıllarda malum avrupalıdan ithal ettiğimiz JAR ın Türkiye versiyonuna göre havayollarında kaptan pilot olarak uçabilmeniz için en az 2 yıllık bir üniversite mezunu olmanız gerekiyor,bölüm olarak ister ev ekonomisi isterse nalbantlık olsun hiç önemli değil.
Hep dediğim gibi şekilci milletiz alimallah,haa ayrıca avrupada kaptan pilot olabilmeniz için üniversite gibi bir şart gerekmiyor,bunu Türkiyede JAR uzmanı olduğunu iddia eden bir arkadaşımız var o icat etti.Avrupalılara diyecekki benim kaptan pilotlarımın hepsi üniversite bitirmiş okumuş adamlar,vaaayyy beee diyecek onlarda ::))
Havacılığa yılaarını vermiş ve hatrı sayılır bir sayıda öğrenci uçurmuş biri olarak sadece şunu bilirim,bu işin üniversite ile falan alakası yok,adam lövye yi tuttuğunda o uçağa hakimse ve gerekli yeterlilikte ise isterse ilk okul mezunu olsun iş bitmiştir.
Haa yeni uçaklardaki bilgisayar sistemlerini nasıl halledecek diyebilirsiniz;zaten onu yapamayacak adam gelipte havayollarında uçmaya çalışmaz fail olacağını bilir .Ayrıca çok adam gördüm 1000 saat 737 de uçup uçağı doğru düzgün indiremeyenleri;o nedenle bu işin üniversiteyle falan alakası yok sadece şekilcilik,o nedenle bence yapabilen ve kafasını çalıştıran gelsin aramıza katılsın fikrindeyim..Ayrıca sayın arkadaşlar lütfen birbirinizin isteğini ve şevkini kırmayın,havacılıktan şevkiniz ve isteğiniz olduğu sürece keyif alırsınız..
Saygılarımla

Sayfa Başına Git

yakovlev
üye

Turkey
87 Cevap
Gönderilme Tarihi - 23/01/2005 :  09:09:15  Profili Göster  Ziyaret yakovlev'ın Anasayfasını   yakovlev a bir ICQ mesajı Gönder  Alıntıyla Brilikte Cevapla
slmlar bende bu işin üniversiteyle alakası olmadığını düşünüyorum ayrıca thy de mühendislik gibi bir sınırlama yapmış ikinci bir mantıksızlıksa örneğiğn bilgisayar müh tercih edilirken inşaat müh biri başvuru bile yapamıyo sanki bilgisayar müh havacılığa cok yakın bir bölümmüş gibi...

gökhanSayfa Başına Git

piloçe
üye

Turkey
117 Cevap
Gönderilme Tarihi - 23/01/2005 :  11:24:17  Profili Göster  Alıntıyla Brilikte Cevapla
Merhabalar.

Katılıyorum. Üniversite ile alakası olmayabilir ama benim fikrimce üniversite mezunu olduğunuz zaman, sizinle aynı nitelikte olup lise mezunu olan birinden daha öne çıkarsınız. Yani üniversiteyi okumak artı puan kazandırır.

PİLOÇE
tugce@eser.gen.trSayfa Başına Git

WAYKING_818
üye

Denmark
35 Cevap
Gönderilme Tarihi - 23/01/2005 :  11:36:27  Profili Göster  Ziyaret WAYKING_818'ın Anasayfasını  Alıntıyla Brilikte Cevapla
Merhaba arkadaslar..
Uzun bir aradan sonra yine aranizdayim, hepinizin bu yeni yilini en icten dileklerimle kutlar ,vede bu yeni yilin hepiniz icin emniyetli ucuslarla gecmesini dilerim..

Ve burda Pilot vede Universite baglantisi tartisiliyor, buna bir kac kelimde ben ekliyim dedim..
Sayin BLACK evet avrupada kaptan olarak ucman icin universite geregi yok,ama bazi ulkeler JAR kararlarina kendice kararlar eklemistir, vede bu kararlar JAR otaritesi tarafindan onaylanip O devletin öyle devam etmesine izin verirlir.

Mesela benim okudugum hava akademisinde ögrenci olman icin Universite okuman senin icin bir avantaj, okumadiysan giremezsin diye birsey yok, vede zaten okula muracaat etmende 3 hafta sinavlarmi dersin, doktormu ne istersen, vede bunlar zaten senin bu isi yapabilirmisin yada yapamazmisinin cevabini vermistir coktan,okula girmen icin sorulan sorular Universite duzeyinde...

Ben kendim Turkiyede orta okul 2 den cikip buraya geldim, vede burda ayni 7. siniftan baslayip devam ettim, 10. siniftan ticaret okuluna girdim, vede ticaret okulundan liseye girdim liseyi okuduktan sonra Hava akademisine basvurdum, vede sorulan sorular lise duzeyinde dediler ama ben hic lise duzeyinde soru görmedim, hepsi universite...

Yani universite okuyacaksin diye bir karar olmasada yine oynakligi var... Ama yinede diyorum bu bir avantaj mecburi diye birsey yok..

Zaten varsa havaciliga hevesin okursun vede sana sorulan surular viz gelir, yeterki okuma hevesin olsun...

Yine bunlar Skandinavya da olan seyler, devletten devlete degisiyor bunlar...

Saygilarimla..
Cevdet Simsek
Danish Flight Academy

Edited by - WAYKING_818 on 23/01/2005 11:39:57Sayfa Başına Git

Bahadir
üye

USA
163 Cevap
Gönderilme Tarihi - 24/01/2005 :  22:20:15  Profili Göster  Ziyaret Bahadir'ın Anasayfasını  Alıntıyla Brilikte Cevapla
Universite her zaman icin avantajlidir, ancak THY nin yaptigi gibi de "o bolum olmazsa olmaz" diye son derece anlamsiz bir kisitlama getirmenin de gereksizligi ortada.

Universite, ayni zamanda kavram acisindan liseye gore cok daha farkli, sadece ogretim degil bir egitim kurumu da ayni zamanda. Ingilizce bolumu mezunu olmanizin pilotlugunuza cok da etki etmemesi lazim. Sonucta iyi pilot Ingilizce bolumunden de cikar, Urdu dili edebiyati bolumunden de.

Pilotluk bizde hala biraz 1930-40 larin gozuyle goruluyor. Ornegin goz bozuklugundaki hassasiyet, ornegin kisa zaman oncesine kadar bayan pilotlara bakis acisi, ya da "lovyeyi alirsin, ucarsin" mantigi ile yaklasma.

Ben hala BE-90 type rating'inin nasil verildigini merak ediyorum ama o konuda bir yanit gelmedi daha :)

Sevgiler,

Bahadir

Sayfa Başına Git

Konu 2 Sayfa Uzunluğunda:
  1  2

Yeni Konu  Konuyu Yanıtla
 Printer Çıkışı Al
Sıçra:

Tayyareci Forum : İKOVAN BİLİŞİM

Go To Top Of Page
Snitz Forums 2000