ANASAYFA
Anasayfa | Forum Anasayfa | Profil | Kayıt | Aktif Konular | Arama
Kullanıcı İsmi
Şifre:
Şifremi bu bilgisayarda hatırla! 

Şifrenizi Unuttunuz mu?

Bütün Forumlar
 GENEL KONULAR
 Pilotluk- Üniversite bağlantısı?
 Yeni Konu  Konuyu Yanıtla
 Printer Çıkışı Al
Sayfa: 
of 2
Yazan Önceki Konu Konu Sonraki Konu  
mavipilot
üye

Turkey
96 Cevap
Gönderilme Tarihi - 26/01/2005 :  15:37:46  Profili Göster  Alıntıyla Brilikte Cevapla

merhaba arkadaşlar ve Devil ...!!!

mesajlarınızın hepsini okudum bu konuda kısa bir bilgi vermek istedim ne kadar yardımcı olurum bilemiyorum ,ama araştırdıkça size bu konuda aydınlatacağıma söz veriyorum ,malum hepimizi heycan duyduğu ve çok istediğim bir tutku ,kimimiz sahipibiz kimimiz değil ama sonuçta bu hayel için yürekten el birlikte bu mavi sevgi için bir birimize destek olmalıyız ....
şimdi değil belki sonra yada belki yarın bilemeyiz ama istersek yarınlar çok yakında olabilir o yüzden lütfen mücadelenizi ve umuıtlarınızı asla azaltmayın ..
hayeller ise gerçek olmak için vardır değilmi....

Türk Hava Yolları pilotlarının kaynağı Türk Silahlı Kuvvetleri ve Eskişehir Anadolu Üniversitesi/Sivil Havacılık Yüksek Okulu'dur. Ortaklığın ihtiyaç duyduğu durumlarda, pilot adayları, eğitim görmek üzere yurt dışındaki pilot okullarına gönderilmekte ve eğitimlerini başarı ile tamamlayanlar filomuza kokpit personeli olarak katılmaktadırlar. Bunların dışında, yurt dışında kendi imkanları ile pilot eğitimi almış olan kişiler de pilot adayı olabilmektedirler.

Uçuş Eğitim Merkezi, kokpit ve kabin eğitim binası olarak iki bölümden oluşmaktadır. Kokpit eğitiminde birer adet RJ100/70 , B737-400 ve B737-800 simülatörü kullanılmaktadır. Kabin eğitim merkezinde ise, bir adet A340 first class kabin servis aracı (mock-up), bir adet B737 Economy Class kabin servis aracı (mock-up), bir adet B737/A310/A340 hareketli acil tahliye simülatörü (emergency evacuation simulator) ve bir adet A310 kanat üstü çıkış kapısı eğitim aracı (mock-up) mevcuttur.
Türk Hava Yolları pilotlarına olumsuz hava koşullarında, bir diğer deyimle, görüşün ve bulut alt tavanının düşük olduğu şartlarda, iniş ve kalkış yapabilmelerine imkan veren, CAT II ve CAT III eğitimleri verilmektedir. Bu eğitimleri başarı ile tamamlayan pilotlar, uçuş planlanan meydandaki seyrüsefer kolaylıkları ve ilgili uçak tipindeki sistemler uygun olduğu taktirde bu meydanlara emniyetle uçabilmektedirler.

T.H.Y ‘da uçuş eğitimi :

Türk Hava Yolları Uçuş Eğitim Merkezi Atatürk Havalimanı içinde, yaklaşık 15.600 m² kullanım alanına sahip, üç blok üzerine kurulmuştur.

Merkezimizde, kokpit ve kabin personeline konularında, son derece tecrübeli uçucu eğitmenlerimiz tarafından, Uluslararası Sivil Havacılık standartlarında, her türlü uçuş eğitimi verilmektedir.

Bu eğitimler temel olarak "Initial ,Conversion , Difference, Upgrade , Advanced ve Recurrent " olarak guruplandırılabilir.

Uçuş Eğitim Başkanlığımız bünyesinde diğer havayolu uçucu personeline de, Kokpit ( Simulator ve Computer Based Training) ve Kabin (Cabin Service Trainer , Emergency Evacuation Trainer) eğitimleri verilmektedir

Eğitim verilen ve simülatör eğitimi yapan havayolları arasında: Pegasus , AirAnatolia , KTHY, Bilgin Havayolları , Air Rose ,Air Alfa , Euro Sun , Sun Express , Onur Air gibi yurt içi havayollarına ilaveten Cross Air (İsviçre ), Air Zena, Özbekistan Havayolları, Agean Airlines , Air Kazakhstan , Braathens gibi, yabancı havayolları da yer almaktadır.
THY Uçuş Eğitim Merkezi, Türkiye'de " Type Rating Training Organization - TRTO" yetki belgesine sahip tek uçuş eğitim merkezi olup, JAR-FCL standartlarında, eğitim vermektedir.
Kokpit Ekibi Eğitimi :

TÜRK HAVA YOLLARI Uçuş Eğitim ve Standartlar Başkanlığı Yer Eğitim Müdürlüğü' nce, Airbus 340 , Airbus 310, Boeing 400/500/800 ve RJ 70/100 uçak tiplerinde aşağıdaki eğitimler verilmektedir.

1. Type Rating eğitimi,
2. Initial eğitim,
3. Conversion eğitimi,
4. Difference eğitimi,
5. Upgrade eğitimi,
6. Advanced eğitim,
7. Reccurent eğitimi.

Bu eğitimler ; ortaklık içi uçucu personeline verilmekle birlikte , talep edildiğinde ortaklık dışı yerli ve yabancı hava yolu şirketlerinin pilotlarına da, verilmektedir.
Eğitimler ; uluslararası sertifikaya sahip yer eğitim öğretmenleri tarafından, bilgisayar ortamında hazırlanmış dersler şeklinde, 15 veya tek kişilik sınıflarda verilir. Yapılan bu eğitim; çeşitli video kasetler , kitaplar , slaytlar ve yansılar kullanılarak, desteklenir.
Başkanlığımız ; Type Rating Organization yetki belgesine sahip JAR-FCL standartlarında eğitim yapan, tek Türk Hava Yolu şirketidir. Bu nedenle, eğitimler sonunda uluslararası geçerliliğe sahip sertifika verilir.

ERİŞİM BİLGİLERİ :
Email: flighttrainingcenter@thy.com

Adres:
Türk Hava Yolları A.O.
Uçuş Eğitim Merkezi
Atatürk Havalimanı 34830
İSTANBUL

SEVGİYLE ve MAVİYLE KALIN

Sayfa Başına Git

pilotgökçe
üye

Turkey
78 Cevap
Gönderilme Tarihi - 30/01/2005 :  12:06:22  Profili Göster  Alıntıyla Brilikte Cevapla
ARTIK ÜNiVERSiTE MEZUNU OLMADAN PiLOT OLUNMUYOR BUNU BiLMEK LAGZIM CPL ALMAK TA ZORLASTI ESkiSi GiBi KOLAY DEGiL

E.GÖKÇE
Sayfa Başına Git

pilotgökçe
üye

Turkey
78 Cevap
Gönderilme Tarihi - 30/01/2005 :  12:15:03  Profili Göster  Alıntıyla Brilikte Cevapla
Arkadaşlar kimsenin hevesini kırmaya gerek yok bu meslege gönül vermisler zaten bu isi YAPAR

E.GÖKÇE
Sayfa Başına Git

scorpion22
üye

Turkey
183 Cevap
Gönderilme Tarihi - 04/02/2005 :  12:42:08  Profili Göster   scorpion22 a bir ICQ mesajı Gönder  Alıntıyla Brilikte Cevapla
Üniversite konusunda şunu söylemeliyim gerekli olduğunu düşünüyorum.Eğitim seviyemiz yükselmiyor sadece herkes bir diploma sevdasına kapılmıştır gidiyor.Bir üniv. öğrencisiyle 8 yaşındaki çocuk arasında bir fark yok diyebilelecek durumdayız.Sorun 2kere2 olayı değil kendini eğitmek zihinsel olgunluga erişmek.Aslında olay kendini gerçekleştirmek.Ama siz hayatta torpille elde edilen başarıların ardından gidip hayatı basite indirgiyorsunuz.Bu çok yanlış.Ben 2.dört yıllık okulu okuyorum ve öğretmenlik yapıp 3.sü için öss'ye hazırlanıyorum.Sadece bumu seminerler konferanslar benimle o an için alakasız olan herseyi dinler okur ve tartışırım.Bu sistematik bilgi değil asıl hayatı farklı algılamayı ufkunu genişletmeyi sağlıyor.4 yıllık lisansla Açık öğretim arasında fark olmasa aynı puanla başvuru yapılırdı.Ayrıca ben lisans eğitimi aldığım için sınavsız açıköğretime başvuru yaptım.Şimdi gerçek bir empati yap lütfen 4yıllık mühendislik mezunu olsaydın hemde iyibir üniv. şimdiki hayat görüşlerin aynımı olurdu tabiki hayır.Üstelik daha iyiyi tercih etmeleri yanlışmı?Değil.Anladığım kadarıyla dikkat etmelerinin sebebi bu mantık ,olgunluk ve düşünce sistemAtiğin.BEN KENDİ ADIMA BÖYLE YAPMALARINA SEVİNDİM.Pilotluğu hafife alıyorsunuz.Hatta pilotluğun ne olduğunu genelliyorum birçoğunuz bilmiyorsunuz bile.Kişisel egolarınızı adrenalinizi işinizden uzak tutmalısınız.Arkada onlarca insan taşıyor olacaksınız yaptığınız hata sadece size maalolmayacak.Göründüğü kadar basit değil ama malesef yaşamadan anlayamazsınız.Görünüşü parlak elmaların içi hep çürük çıkar.Kafanızda büyütmeyin isterseniz ve gerekli yeterliliğe sahipseniz yaparsınız.Bir düşünün resim yapamayan birinin ressam olması neye maalolur...En fazla boyaları malzemeleri boşuna harcar ortaya da en kötü olasılıkla bakmaya tahamül edemeyeceğin bir resim çıkar.Sonuçta o insanı ikna eder yetenekli olduğu bir yöne yönlendirirsin.Birdaha resim yaptırmazsın kısacası deneme yanılma yoluyla hedefinin yanlışlığını ona ispatlama şansın olur.Pilotsan bu nekadar mümkün.Yada yapılan hatalar nekadar telafiye açık.Onca insanın hayatı senin elinde bunu kaldırabilecekmisin.Bunları hiç düşünmüşmüydünüz.?Peki okadar pratik ve kıvrak bir zekaya sahipmisin?Beklenmedik bir emarcansi çözme yeteneğin ne boyutta peki?Sandığınız kadar kolay değil ama işin başındaki kararlı ve yetenekli bir pilot adayı için bunların cevaplarını da vermişse kendine çok basit.Yapman gereken dene en azından dene nice yetenekler var ki bulunmayı bekliyor belki bunlardan birisin kibilir.Bırakta buna işinin ehli kişiler karar versin.Siz kendi önünüze engel koymayın ve herşeyi oluruna bırakın.

.........Sayfa Başına Git

scorpion22
üye

Turkey
183 Cevap
Gönderilme Tarihi - 04/02/2005 :  13:13:43  Profili Göster   scorpion22 a bir ICQ mesajı Gönder  Alıntıyla Brilikte Cevapla
Bu kadar açık varken neden açıkta kalsınlar ki?Kişisel sebeplerdir bunlar.Gerekli yeterliliğe sahip değilse ve kişi iş başvurusu yapmayı bilmiyorsa boşta kalır.Hem bunları kafanıza takmaktan vazvgeçin artık.Hedefiniz ne sizin?Form dakilerin üzerinde bir olumsuzluktur sürüp gidiyor.Tek amacın pilot olmak mı?TAMAM......Öncelikle üniversite mezunu olmak ve fiziksel bir engellinin olmaması ilk aşama diyebiliriz.Daha sonra eskişehir için öss ve genel yetenek sınavlarını geçmek..Bu da olmadı özel sirketlere pilot adayı olarak başvuru yapıp sınavlara girmek...Bu da olmazsa paranı verip gerek burda gerek yurt dışında ppl-cpl-atpl alıp yabancı dilini de en iyi düzeye getirip iş başvurusu yapacaksın.Bu kadar buna rağmen olmuyorsa sen pilot olabilecek biri değilsindir ve hemen kendine başka biriş bul ve havacılığa hobi olark devam et.PİLOT olmakla herşey bitmiyor tabi belirli zaman aralıklarıyla sertifikanı yenilemek durumundasın.Anlıyacağın kazanmakla herşey bitmiyor.Aslında yeni başlıyor.KAYBETMEK DAHA KOLAY ona göre davranın herşeye gerçekleri kabullenerek başlamalısınız.En azından deneyin ama başarısızlık la karşılaşmışşan vazgeçmen doğru olan bence takıntı haline gelecek bir olay değil.Okadar basit değil.Hepinize bol şans..........

scorpion22
üye

Turkey
183 Cevap
Gönderilme Tarihi - 05/02/2005 :  16:21:27  Profili Göster   scorpion22 a bir ICQ mesajı Gönder  Alıntıyla Brilikte Cevapla
Aslında bunlar eski den de zor du fakat az talep meselesi işte...üniv. mezunu olmak geçen yıl tercih sebebiyken bu yıl mecburi demek eskiden kolaydı demek değil.Az rakibiniz vardı ve açık olması prosedürde boşluğa sebep oldu bu yüzden zor yerine kolayı seçtiniz.Bu süre zarfı içinde üniv. bitirmeye kararvermek yerine beklemeyi tercih ettiniz.Aslında kendikendine bunun sorun olacağını söylemişsindir mutlaka......Bana sorarsan tüm engelleri önünden kaldırmak senin elinde.İyi bir pilot olmak istiyorsan kendini geliştirmeye bak......Bunun içinde önce eğitim diyorum...Bol şansssss.

ronaldo_2
üye

Turkey
14 Cevap
Gönderilme Tarihi - 20/02/2005 :  19:20:17  Profili Göster  Alıntıyla Brilikte Cevapla
selam pilot abilerim ben 17 yaşında lise son öğrencisiyim pilot olmak istiyorum buarada babam özel bir şirkette pilot fakat ben pilotluğu amerikada öğrenmek istiyorum babama sordum sen öğren dedi bilen bir abimiz varsa yardım ederse çok sevinirim ben amerikadaki pilot yetiştiren üniversitelerin ismini, şartlarını türkiyedeki sistem amerika düzeyindemi onu öğrenmek istiyorum lütfenn yardım ediiinnnnn!!!!!!!!!!!!!!!!!buarada e-mail adresim ronaldo_2@mynet.com buraya atarsanız çok sevinirim lütfen yardım edin!!!

Sayfa Başına Git

ronaldo_2
üye

Turkey
14 Cevap
Gönderilme Tarihi - 20/02/2005 :  19:20:31  Profili Göster  Alıntıyla Brilikte Cevapla
selam pilot abilerim ben 17 yaşında lise son öğrencisiyim pilot olmak istiyorum buarada babam özel bir şirkette pilot fakat ben pilotluğu amerikada öğrenmek istiyorum babama sordum sen öğren dedi bilen bir abimiz varsa yardım ederse çok sevinirim ben amerikadaki pilot yetiştiren üniversitelerin ismini, şartlarını türkiyedeki sistem amerika düzeyindemi onu öğrenmek istiyorum lütfenn yardım ediiinnnnn!!!!!!!!!!!!!!!!!buarada e-mail adresim ronaldo_2@mynet.com buraya atarsanız çok sevinirim lütfen yardım edin!!!

Sayfa Başına Git

Konu 2 Sayfa Uzunluğunda:
  1  2

Yeni Konu  Konuyu Yanıtla
 Printer Çıkışı Al
Sıçra:

Tayyareci Forum : İKOVAN BİLİŞİM

Go To Top Of Page
Snitz Forums 2000